Šoruden Jaunatnes dārzā būs jauns bērnu rotaļu laukums

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir sācis bērnu laukuma izbūvi Jaunatnes dārzā, kas atrodas Pārdaugavā, Ernestīnes ielā 21A.

Jaunatnes dārzā 2019. gada nogalē demontēja savu laiku nokalpojušās un nedrošās  bērnu rotaļu iekārtas. Šā gada pašvaldības budžetā departamentam tika piešķirti līdzekļi jauna rotaļu laukuma ierīkošanai. Beidzoties iepirkuma procedūrai, departaments  noslēdza līgumu ar SIA “GoPlay”, kas darbu veiks par kopējā līguma summu- 134 744 eiro.

Patlaban nožogota būvlaukuma teritorija parkā un sākti laukuma labiekārtošanas darbi kas tuvējo apkaimju iedzīvotājiem priecīga un gaidīta ziņa. 

Jaunajā bērnu rotaļu laukumā iecerēts uzstādīt rotaļu iekārtas dažāda vecuma grupām: piemēram,  bērnus no 2 līdz 6 gadiem  iepriecinās tematiskā rotaļu iekārta “Vilciena sastāvs’’. Bērniem vecumā no 5 gadiem noteikti patiks rotaļu komplekss ar dažādiem elementiem – kāpšana, rāpšanās, lomu spēles, slēpšanās, socializēšanās iemaņu uzlabošanai u.tt. Neiztrūkstoši pieprasītas būs šūpoles, kuru sēdekļi izgatavoti no trieciena absorbējošas īpašas gumijas, protams, smilšu kaste ar mājiņu un galdu ar smilšu liftu un daudz ko citu.

Bērnu rotaļu  laukums Jaunatnes dārzā apmeklētājiem tiks atvērts aptuveni pēc diviem mēnešiem, jo  pēc nodošanas ekspluatācijā ir jāveic uzstādīšanas pārbaudes saskaņā ar drošības prasībām.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Meiere

Zaļā Josta - Reklāma