Šogad nepaaugstina īres maksu dzīvojamām telpām Venspilī

  Ventspils novada domes sēdē deputāti nolēma nepaaugstināt īres maksu pašvaldības īpašumā un valdījumā esošajām dzīvojamām telpām, saglabājot to 2020. gada līmenī. Šāds lēmums pieņemts, jo Covid-19 būtiski ietekmējis daudzu iedzīvotāju maksātspēju, un, lai neveidotos parāds, saprātīgākais risinājums bija šogad nepaaugstināt īres maksu. 

Tādējādi labiekārtotām dzīvojamām telpām īres maksa ir 0,43 eiro par m2mēnesī, dzīvojamām telpām ar daļējām ērtībām – 0,33 eiro par m2mēnesī, savukārt dzīvojamām telpām bez ērtībām – 0,20 eiro par m2mēnesī. 

Dzīvokļu īrniekiem ir jāmaksā gan īres, gan apsaimniekošanas maksa. Likums nosaka, ka dzīvojamajām mājām jāveido uzkrājumi, tāpēc apsaimniekošanas maksa pēc dzīvokļu īpašnieku lēmumiem pēdējos gados paaugstinās. Maksa par īri pašvaldības dzīvokļiem mainās un ir saistīta ar valstī noteiktā maksimālā mēneša neapliekamo minimumu. Tas nozīmē, ka arī šogad Ventspils novada pašvaldības īpašumā un valdījumā esošajām dzīvojamām telpām bija jāpaaugstina īres maksa, bet, ņemot vērā, ka pandēmija ietekmē iedzīvotāju ekonomisko labklājību, 2021. gadā īres maksa netiks paaugstināta.

Iedzīvotāji ar Ventspils novada pašvaldību ir noslēguši 800 īres līgumus par dzīvojamo telpu nomu.    

Zaļā Josta - Reklāma