Sabiedriskais transports Rīgā no 31. decembra līdz 3. janvārim kursēs līdz plkst. 22.00 (pēdējais reiss no galapunkta)

Ņemot vērā valdības pieņemto lēmumu par “brīvdienu mājsēdi”, kas nosaka, ka Jaunā gada brīvdienās no 30. decembra līdz 4. janvārim laika posmā no plkst. 22.00 līdz plkst. 5.00 visiem Latvijas iedzīvotājiem būs jāuzturas mājās, “Rīgas satiksme”, pamatojoties uz Rīgas domes izpilddirektora lēmuma, ir veikusi izmaiņas sabiedriskā transporta kustības grafikos. Izmaiņas paredz, ka sabiedriskais transports (izņemot 22. autobusa maršrutu) no 31. decembra līdz 3. janvārim kustību pārtrauks ar pēdējo reisu, kas no attiecīgā maršruta galapunkta pēc saraksta atiet plkst. 22.00. Visi transporta līdzekļi, kas izies pēdējā reisā no attiecīgā galapunkta, veiks pilnu braucienu līdz otram galapunktam. Visi pārējie reisi, kas paredzēti no plkst. 22.01, tiks atcelti. Ņemot vērā to, ka lēmums ir pieņemts tikai vakar un, iespējams, ne visi ir spējuši pārorientēties uz jaunajiem ierobežojumiem, šodien, 30. decembrī sabiedriskais transports kursēs pēc ierastā grafika.

Lai nodrošinātu skaidras naudas inkasāciju līdz valdības noteiktajiem ierobežojumiem, “Rīgas satiksme” no 31. decembra līdz 3. janvārim no plkst. 18.00 pārtrauks biļešu pārdošanu par skaidru naudu maršrutu galapunktos izvietotajos dispečerpunktos. Tāpat tiek saglabāta iespēja iegādāties vienreizējo braukšanas biļeti par skaidru naudu pie sabiedriskā transporta līdzekļa vadītāja.

„Rīgas satiksme” atgādina, ka Vecgada dienā, 31. decembrī, un Jaungada dienā, 1. janvārī sabiedrisko transportu Rīgā nevarēs izmantot bez maksas, kā tas bijis iepriekš. 31. decembrī un 1. janvārī autobusi, trolejbusi un tramvaji brauks pēc brīvdienu grafika. Pasažieriem, kuri ir iegādājušies biļetes darba dienām, lūdzam ievērot, ka 31. decembrī un 1. janvārī biļetes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā. Vecgada un Jaungada dienā 300. maršruta ekspresbusi kursēs pēc brīvdienu grafika. Citu maršrutu ekspresbusi svētku laikā nekursēs.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālā tīkla platformās.

Zaļā Josta - Reklāma