Roche Latvija ziedos 100 tūkstošus eiro Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fondam

Veselības aprūpes risinājumu kompānija Roche Latvijaziedos 100 tūkstošus eiro Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fondam, lai Latvijā izskaustu dzemdes kakla vēzi, paredz pirmdien parakstītais ziedojuma līgums.

Paredzēto ziedojumu ir plānots izmantot, lai Latvijā izglītotu ārstus, kuri iesaistīti dzemdes kakla vēžaskrīninga izmeklējumu veikšanā, diagnostikā un ārstēšanā, kā arī, lai informētu sabiedrību, palielinot tās izpratni par dzemdes kakla vēža profilakses pasākumu nozīmi un lietderību.

RocheLatvijā savas darbības laikā ir aktīvi iesaistījies dažādos sociālās atbildības projektos, lai palīdzētu Latvijas sabiedrībai un pacientiem. Dzemdes kakla vēža izskaušana ir viena no mūsu, kā arī Pasaules Veselības organizācijas (PVO) definētājām prioritātēm tuvākajā nākotnē. Atbalstot Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fondu, tas būtu viens no soļiem, lai iniciatīvas ietvaros ik gadu Latvijā izglābtu līdz 120 sieviešu dzīvībām un panāktu, ka no šīs slimības sievietes nemirtu,” uzsvēra Roche Latvijadirektors Rauls Vēliņš.  

“Latvijā rādītāji saslimstībai ar dzemdes kakla vēzi ir nepiedodami augsti. Pēc PVO datiem, 2018. gadā Latvijā vidēji 26 no 100 000 sieviešu saņēma diagnozi – dzemdes kakla vēzis. Jāatzīst, ka pēdējos gados situācija ir tikai pavisam nedaudz uzlabojusies un tas joprojām ir satraucošs skaits sieviešu, kuras skārusi šī slimība,” saka Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fonda pārstāve, ginekoloģe Kristīne Pčolkina.

Pēc K. Pčolkinas teiktā, Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fonda mērķis ir izglītot speciālistus, kuri ikdienā darbojas dzemdes kakla priekšvēža diagnostikā un ārstēšanā, kā arī informēt sabiedrību ne vien par dzemdes kakla priekšvēža un vēža diagnostiku un ārstēšanu, bet arī par profilakses iespējām, tādējādi mazinot saslimstību ar šo slimību,  īpaši ņemot vērā to, ka dzemdes kakla vēzi ir iespējams veiksmīgi novērst pirms tā attīstības. 

“Šī Roche Latvijainiciatīva dos mums iespēju veicināt dzemdes kakla vēža izskaušanu Latvijā, kas ir izdarāms un ko veiksmīgi ar savu pieredzi ir pierādījušas jau daudzas pasaules valstis. Tādēļ pateicos visām iesaistītajām pusēm, kuras ir atbalstījušas fonda tapšanu un tā darbību,” atzina Latvijas dzemdes kakla vēža izglītības fonda pārstāve.

Autors :Alise Krūmiņa

Zaļā Josta - Reklāma