“Rīgas satiksme” uzsāk atlaides atjaunošanu braukšanai sabiedriskajā transportā atsevišķām pasažieru kategorijām

Saskaņā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu “Rīgas satiksme” uzsāk braukšanas maksas atlaižu atjaunošanu atsevišķām pasažieru kategorijām. 

Atlaides pakāpeniski tiks atjaunotas:

·       1. – 3. klašu skolēniem;

·       speciālo izglītības programmu skolēniem.

Minētajām pasažieru kategorijām sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumi 100% apmērā tiks atjaunoti automātiski un viņiem nekur nav jādodas. Savukārt tiem audzēkņiem, kuri speciālajās izglītības iestādēs apgūst profesionālās izglītības programmu, “Rīgas satiksme” izgatavos Skolēnu kartes un nogādās minētajās iestādēs.

Atlaides tiks atjaunotas automātiski un biļetes ar atlaidi varēs iegādāties arī:

·       ārstniecības procesā iesaistītās personas, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas;

·       Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālie darbinieki.

Atlaide braukšanai sabiedriskajā transportā tiks piešķirta:

·       Medicīnas studentiem, kuriem mācību process noris klātienē. 

Lai saņemtu šo atlaidi, studentiem, kuri studē medicīnu un kuriem mācību process noris klātienē, jādodas pie sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecība automāta un, tajā ievietojot personalizēto e-talonu, jāaktivizē atlaide. Braukšanas biļetes ar atlaidi minētās kategorijas studenti varēs iegādāties no 1. novembra.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu pedagogiem un izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem, kuriem ir sadarbspējīgs COVID-19 sertifikāts, sabiedriskā transporta braucieni uz un no darba tiks kompensēti. Darbinieku skaitu noteiks katras konkrētās iestādes vadība, tāpēc viņiem jāvēršas savā darba vietā. Iestādes vadītājs, izvērtējot, kuri ir tie darbinieki, kuriem obligāti jāstrādā klātienē, lai nodrošinātu iestādes pakalpojuma nepārtrauktību, nosaka nepieciešamo e-talonu skaitu un tos izsniedz darbiniekiem.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka valdības pieņemtais lēmums paredz, ka atlaides līdzšinējā apjomā ir saglabātas personām ar valsts piešķirto atlaidi – personām ar I vai II invaliditātes grupu, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un personām, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Pārējiem pasažieriem braukšanas biļetes Rīgas sabiedriskajā transportā jāiegādājas par pilnu cenu: brauciena biļetes par 1,15 eiro, stundas biļetes par 2,30 eiro un mēneša biļetes, kas visām darba dienām, visiem transporta veidiem maksā 50 eiro, darba dienām 40 eiro vai arī kāda no mēneša biļetēm, kas paredzēta vienam transportam vai maršrutam.

Pasažieri, kuri braukšanas biļetes sabiedriskajā transportā iegādājas par pilnu cenu “Rīgas satiksmes” sabiedriskajā transportā var norēķināties ar koda biļeti, kura maksā 1.15 eiro. Koda biļeti var iegādāties “Rīgas satiksmes” lietotnē un, iekāpjot sabiedriskajā transportā, tā jāreģistrē, skenējot kvadrātkodu.

Tāpat biļetes par pilnu cenu, var iegādāties iepriekš pārdošanā – uz ielas izvietotajos biļešu tirdzniecība automātos, kā arī vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās Rīgā. Biļešu iegādei pasažieri var izmantot jau esošos e-talonus – personalizētos, nepersonalizētos, Rīdzinieka kartes un Skolēna e kartes. Biļešu tirdzniecības vietas skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/tirdzniecibas-vietas/

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtiet e-pastu uz [email protected]. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Zaļā Josta - Reklāma