Rīgas pieminekļu aģentūru vadīs G. Nāgels

Rīgas dome trešdien, 12. maijā, nolēma  Rīgas pieminekļu aģentūras direktora amatā iecelt bijušo Latvijas Okupācijas muzeja direktoru Gunāru Nāgelu.

G. Nāgelam ir doktora zinātniskais grāds matemātikā un maģistra grāds lietišķajā valodniecībā. No 2014.gada līdz 2019.gadam G. Nāgels bijis Latvijas Okupācijas muzeja direktora amatā. Agrākā pieredze saistīta gan ar darbības, gan finanšu plānošanu. G. Nāgels strādājis gan kā docents Melburnas Universitātes Matemātikas departamentā Austrālijā, gan darbojies informātikas jomā Vācijā, kā arī bijis palīgviceprezidents Rijādas bankā Saūda Arābijā.

Atklātā konkursā aģentūras direktora amatam tika saņemti pieci pieteikumi. Konkurss notika divās kārtās. Uz intervijām un redzējuma par aģentūras galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un direktora lomu prezentāciju tika aicināti visi pieteikušies kandidāti.

Izvērtējot iesniegtos pieteikumus un kandidātu atbilstību izvirzītajām prasībām,  noklausoties prezentācijas un kandidātu atbildes uz komisijas locekļu jautājumiem, komisija par piemērotāko direktora amatam atzina G. Nāgelu.

“Rīgas pieminekļu aģentūras” galvenais uzdevums ir koordinēt, plānot, vadīt un īstenot darbus, kas saistīti ar pieminekļu uzskaiti, uzturēšanu un atjaunošanu. Īpaši kā valstiski un kultūrvēsturiski nozīmīgi pieminekļi aģentūras darbībā ir noteikti Brīvības piemineklis un Rīgas Brāļu kapi.

Kopš 2006. gada Rīgas pieminekļu aģentūru vadīja režisors Guntis Gailītis.

Zaļā Josta - Reklāma