Rīgas pašvaldības iestādēs kā pirmie tiks vakcinēti sociālās aprūpes centra “Gaiļezers” klienti un darbinieki

Sociālās aprūpes centra “Gaiļezers”

Kā pirmie no Rīgas domes Labklājības departamenta sešām pakļautības iestādēm ar AstraZeneca vakcīnām tiks vakcinēti sociālās aprūpes centra “Gaiļezers” klienti un darbinieki. Vakcināciju paredzēts veikt trešdienas, 10. februāra, pēcpusdienā.

No 376 klientiem gatavi vakcinēties ir 115 klienti un 22 darbinieki. Pēc vakcinācijas nodrošinātāju Veselības centru apvienības sniegtās informācijas, piegādātas tiks 80 vakcīnas. Daļa darbinieku un klientu ir izslimojuši Covid-19 vīrusu  un šobrīd vakcinēties vēl nevar, bet noteikti to darīs, kad būs pienācis atļautais laiks, informē Labklājības departaments.

Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra (RPBJC) struktūrvienības “Imanta” darbinieki (35 no 52 darbiniekiem) vakcinēsies ceturtdien, 11. februārī. Jau laikus tika veikta darbinieku aptauja un tika sagatavoti saraksti, kas parāda, ka tūlīt vakcinēties gatavi vairāk kā puse darbinieku. Visu septiņu RPBJC struktūrvienības darbiniekus vakcinēs izbraukuma vakcinācijas brigāde no klīnikas “Medicīnas centrs ARS” 15. februārī, šobrīd gatavi vakcinēties ir 109 darbinieki no 200. 

16. februārī sāks vakcināciju Rīgas pašvaldības SAC “Stella Maris”, kurā no 98 klientiem vakcinēs 83 klientus, to darīs SAC ģimenes ārsts ar Rīgas veselības centra atbalstu.

Ir sagatavoti saraksti un SAC ir izplānojuši plūsmu, kā vakcinācija notiks, jo būs klienti, kuri paši varēs aiziet līdz kabinetam, kur notiks vakcinācija, bet pie gulošajiem klientiem ies uz istabiņām. Visos SAC jau laicīgi tika veiktas klientu un darbinieku aptaujas, un vairāk nekā puse ir piekritusi vakcinācijai.

Vēl jāņem vērā, ka vakcinēties šobrīd nevar tie, kuri nesen pārslimojuši Covid-19, bet arī šie cilvēki ir piekrituši vakcinēties, kad to varēs darīt. Tāpat arī ir veikta aptauja Rīgas patversmes darbinieku vidū, un no 87 darbiniekiem 25 ir gatavi vakcinēties, daļa darbinieku ir izslimojuši un vakcinēsies, kad būs atļauts.  Atgādinām, ka vakcinācija ir brīvprātīga.

“Vakcinācijas sākšana Rīgas labklājības nozarei ir mazi svētki, jo tā nes cerību pārraut tās jau gadu ilgušās izmisuma, pārguruma, nebeidzamas cīņas, profesionālu un cilvēcisku izaicinājumu pilnās diennaktis, kurās, gluži kā frontes pirmajās līnijās kopā ar mediķiem cīnās gan nozares speciālisti, gan arī visa sabiedrība! Mums jāpārrauj šis apburtais aplis! Cīņa turpinās, bet mēs redzam gaismu iespīdam tumsā!” saka Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Labklājības departamenta speciālisti regulāri piedalās Veselības ministrijas Vakcinācijas grupas sanāksmēs, kurās tiek pārrunāti arī Rīgai aktuālie jautājumi.

Labklājības departaments aicina rīdziniekus pieteikties vakcinācijai, jo tikai kopīgiem spēkiem, domājot, darot un rūpējoties citam par citu, mēs varēsim ierobežot un uzveikt Covid-19 vīrusa izplatību! Joprojām ir iespēja reģistrēties savai vakcīnai vietnē http://manavakcina.lv,  un no šodienas vakcīnai pret Covid-19 var pieteikties pa bezmaksas tālruni 8989.

Zaļā Josta - Reklāma