Rīgas pašvaldība samazina administratīvo slogu iedzīvotājiem, kuri deklarē dzīvesvietu vai saņem izziņu par to

Rīgas pašvaldība samazina administratīvo slogu iedzīvotājiem, kuri Rīgā deklarē dzīvesvietu vai saņem izziņu par deklarēto dzīvesvietu.

Valsts nodevas samaksas atvieglojumu vai atbrīvojuma saņemšanai personai vairs nav jāuzrāda attiecīgo statusu vai faktu apliecinošs dokuments, jo šādas ziņas ir pašvaldības rīcībā. Piemēram, iesniedzot dzīvesvietas deklarāciju Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai Rīgas dzimtsarakstu nodaļās, vai pieprasot  izziņu par deklarēto dzīvesvietu Apmeklētāju pieņemšanas centrā,  informācija  par personas pensijas apmēru vai personas invaliditāti, vai personai piešķirto trūcīgas personas statusu būs pieejama pakalpojuma sniegšanas laikā.

Atgādinām, ka  dzīvesvietas deklarāciju var iesniegt  Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai Rīgas dzimtsarakstu nodaļās, izziņu par deklarēto dzīvesvietu var saņemt Apmeklētāju pieņemšanas centrā klātienē tikai iepriekš piesakoties pa tālruni 80000800.

Ņemot vērā valstī noteiktos drošības pasākumus mērķtiecīgākai “Covid-19” ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu Latvijas iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, lūdzam izmantot iespēju pakalpojumus saņemt attālināti, iesniedzot dzīvesvietas deklarāciju vai iesniegumu izziņas saņemšanai portālā www.latvija.lv

Zaļā Josta - Reklāma