Rīgas enerģētikas aģentūra rīkos tiešsaistes vebināru par viedpilsētu attīstības jautājumiem

Rīgas enerģētikas aģentūra (REA) otrdien, 23. februārī plkst.15.00 rīkos tiešsaistes vebināru par viedpilsētu attīstības jautājumiem.

Ikviena mūsdienīga pilsēta meklē, testē un ievieš viedos risinājumus dažādās jomās gan tādēļ, lai samazinātu administratīvo slodzi un sniegtu mūsdienu prasībām atbilstošus pakalpojumus pilsētas iedzīvotājiem, gan arī tādēļ, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi.

Pēdējā pusotra gada laikā projekta “Baltijas valstu dialoga platforma par viedajām pilsētām klimata pārmaiņu mazināšanai”* gaitā REA kopā ar sadarbības partneriem no Vācijas, Igaunijas un Lietuvas diskutēja par viedpilsētu risinājumiem, sadarbības modeļiem un atvērto datu jautājumiem.

23. februārī REA aicina piedalīties projekta noslēdzošajā tiešsaistes seminārā, kurā uzmanība tiks vērsta uz projektā gūtajām atziņām un būtiskiem viedpilsētu attīstības aspektiem, tostarp būs arī stāsts no Rīgas – dr.sc.ing Anatolijs Borodiņecs (RTU) stāstīs par Rīgas pāreju uz 4. paaudzes siltumapgādi.

Pilna pasākuma programma pieejama: https://balticsmartcity.com/webinar-climate-friendly-smart-cities-the-baltics?fbclid=IwAR1AfR8WzsgyEIln3NKaFyyjwbwuN0v3O_dxzcwSw4OvrmGuj7ffJb5X3ZQ

Reģistrēšanās: https://adelphi.zoom.us/webinar/register/WN_pCt_E08rTzehDI2Yp81F7A?fbclid=IwAR2bvZ6uHrGEjKd9TO3DsKOkO1wJ5V5fQrYmzvqbh_KxUV670AWOil7WRs0

Pasākumu darba valoda – angļu.

Informācijas apkopojumi un video ieraksti no iepriekš organizētajiem projekta pasākumiem pieejami:https://balticsmartcity.com/topic-2

Pasākums tiek organizēts projekta “Baltijas valstu dialoga platforma par viedajām pilsētām klimata pārmaiņu mazināšanai” gaitā. Tā mērķis ir sekmēt Eiropas dialogu un mācības par viedajām pilsētām klimata pārmaiņu mazināšanai. Projektā piedalās partneri no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas. Projekts norisinās ar Vācijas Vides, dabas aizsardzības un kodoldrošības ministrijas Eiropas klimata iniciatīvas (EUKI) finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas: https://balticsmartcity.com/

Zaļā Josta - Reklāma