Rīgas domes vadību neapmierina skaidrojumi par satiksmes pārvadu rekonstrukciju; pieprasa izmaiņas darbu organizācijā

Ir būtiski jāmaina veids kā Rīgas domes Satiksmes departaments organizē tiltu rekonstrukciju. Tā ceturtdien, 8. oktobrī, pēc tikšanās ar departamenta vadību uzsvēra Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Attīstībai/Par!”, “PROGRESĪVIE”) un priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”). Domes vadību neapmierināja skaidrojumi par to, kāpēc iekavējušies termiņi un pieaugušas izmaksas Brasas un Deglava tilta rekonstrukcijas projektos.

Deglava tilta rekonstrukcijas izmaksas pieaugušas no sākotnēji plānotajiem 5,2 miljoniem līdz aptuveni 14 miljoniem eiro. Departaments sola iekavēto projektu pabeigt līdz 2021. gada 1. septembrim. Savukārt Brasas tilta gadījumā aktīvie darbi ir apstājušies, un vēl nav skaidrības par projekta nākotni. Satiksmes departamenta vadība solīja projektu pabeigt līdz 2023. gada maijam.

“Dzirdējām kādu nepareizu lēmumu ķēde ir novedusi pie situācijas, kas ir pašlaik, bet neviens nevar pateikt, kurš būtu jāsauc pie atbildības. Man rada bažas tas, ka gan Brasas, gan Deglava pārvada rekonstrukcija ir būtiski sadārdzinājusies un nokavēti termiņi. Tikmēr Purvciema, Pļavnieku, Sarkandaugavas un Mežaparka iedzīvotāji rīta sastrēgumus jau pieņem kā normu un ikdienu. Tas ir nepieļaujami,” – tā uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs. 

“Tēlaini izsakoties – mēs pasūtījām kosmētisko remontu, bet nepieciešams bija kapitālais remonts. Ir saprotams, ka projektā var būt kādas neparedzamas izmaksas, bet nedrīkst veidoties tāda situācija, ka ir nepieciešams pilnīgi cits remonta veids un termiņš, bet to nespēj konstatēt pirms darbu sākšanas,” – uzver Staķis.

“Tas, kā viss iepriekš ir noticis, ir zem katras kritikas. Šodien Satiksmes departaments uzņēmās solījumu, ka šī attieksme un sistēma tiks mainīta, tāpēc tagad skatīsimies, kā tas tiks pildīts,” piebilda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis.

Šī domes sasaukuma laikā rīdziniekus sagaida vēl vairāku tiltu remontdarbi, tāpēc, lai neatkārtotos situācija ar projektu sadārdzinājumu, tiks ieviestas vairākas izmaiņas darbu organizācijā. Satiksmes departamenta pārstāvji solīja, ka turpmāk projektos tiks izmantots viens un tas pats projektētājs un būvnieks, nevis vairākas dažādas firmas, kā arī pirms projekta sākšanas obligātas būs padziļinātās tehniskās izpētes.

Zaļā Josta - Reklāma