Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā lems par A kategorijas grausta Jaunpils ielā 15 piespiedu sakārtošanu

Otrdien, 27.oktobrī, plkst.15.00 Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē (Rātsnama sēžu zālē) lems par A kategorijas grausta Jaunpils ielā 15 piespiedu sakārtošanu.

A kategrijas vidi degradējoša būve Jaunpils ielā 15 pieder diviem kopīpašniekiem. Rīgas domes Īpašuma departamenta atbildīgie darbinieki šogad maijā apsekoja nekustamo īpašumu un konstatēja, ka ēkai daļēji nav sienu un ir būtiski jumta bojājumi. Ēkas sienās konstatējami izdrupumi, plaisas un saistvielu izskalojumi, trūkst logu stiklojuma, kā arī nav nodrošināta logu un durvju ailu noslēgšana, tādējādi pieļaujot nepiederošu personu iekļūšanu īpašumā. Uz ēkas ārējām konstrukcijām aug krūmi un vīteņaugi, tās apdares materiāli ir saplaisājuši, nodrupuši un erodējuši. Ēkas fasāžu krāsojums ir nolupis un tas nav atjaunots.

Komitejā ir plānots arī izskatīt lēmuma parojektu par nekustamā īpašuma teritorijā starp Maskavas, Turģeņeva un Ģenerāļa Radziņa krastmalu atkārtotu nodošanu bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai – biedrībai “Šamir”. Lēmums ir sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām un īpašums atkārtoti tiks  nodots bezatlīdzības lietošanā, lai sniegtu atbalstu biedrības darbības nodrošināšanai, tostarp veicinātu holokausta traģēdijas upuru piemiņas saglabāšanu un Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja veidošanu.

Komitejas sēde notiks klātienē, ievērojot noteiktās distancēšanās prasības, kā arī ar noteiktu apmeklētāju skaitu, lai nodrošinātu epidemioloģiskās drošības ieteikumus. Sēdes norisei varēs sekot mājaslapā riga.lv, sadaļā “Sēžu tiešraides” (https://www.riga.lv/lv/tiesraides-un-ieraksti), pēc tam pašvaldības mājaslapā būs arī pieejams sēdes ieraksts.

Zaļā Josta - Reklāma