Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja vietnieku amatos apstiprina Ievu Siliņu un Kārļi Šadurski

Ceturtdien, 15. oktobrī, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja vietnieku amatos apstiprināja Ievu Siliņu (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un Latvijas reģionu apvienība) un Kārli Šadurski (“Jaunā Vienotība”).

Par deputāti I.Siliņu nobalsoja 12 deputāti, trīs balsoja “pret” un viens deputāts no balsojuma atturējās.  Par deputāta K.Šadurska apstiprināšanu amatā balsoja 12 deputāti, bet četri deputāti nobalsoja “pret”.

Valsts prezidenta ārštata padomniece zinātnes un izglītības politikas jautājumos Ieva Siliņaspecializējas zinātnes pārvaldībā un komunikācijā, kā arī zināšanu pārnesē un ilgtspējīgā attīstībā. Ieva Siliņa ir Latvijas lielākās un ietekmīgākās jauno zinātnieku organizācijas “Latvijas Jauno zinātnieku apvienība” (LJZA) valdes priekšsēdētāja. Ieva Siliņa ir bijusi EURODOC apvienības viceprezidente, pārstāvot 28 Eiropas valstu jaunos zinātniekus, kā arī ir viedokļa līdere zinātnes un izglītības jautājumos Latvijā. 

Rīgas domes deputāts Kārlis Šadurskis ir bijis izglītības un zinātnes ministrs. Absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot grādu lietišķās matemātikas specialitātē. Latvijas Universitātē ieguvis doktora grādu matemātikā. Kļuvis par profesoru RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Varbūtību teorijas un matemātiskās statistikas katedrā Vairākkārt ievēlēts Saeimā un 12. Saeimā vadīja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju. 2012. gadā kļuva par Eiropas Parlamenta deputātu.

Jau ziņots, ka 5.oktobrī pašvaldībā ievēlēja Rīgas domes pastāvīgās komitejas. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteju vadīs Iveta Ratinīka (“Attīstībai/Par!”, “Progresīvie”) un tās sastāvā strādās 16 domes deputāti.    

Zaļā Josta - Reklāma