Rīgas dome nozīmē pārstāvjus Latvijas Pašvaldību savienībā

Trešdien, 21.oktobrī, Rīgas dome pieņēma lēmumu par pašvaldības pārstāvību Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS).

Deputāti nolēma, ka pilsētas pašvaldību LPS kongresā pārstāvēs Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un viņa vietnieki Vilnis Ķirsis un Edvards Smiltēns, kā arī deputāti Valters Bergs, Andris Morozovs, Viesturs Zeps un Miroslavs Mitrofanovs.

LPS domē pašvaldību pārstāvēs domes priekšsēdētāja vietnieki Vilnis Ķirsis un Edvards Smiltēns. Šajā institūcijā darbosies arī pašvaldības deputāti Dainis Turlais, Valters Bergs, Andris Morozovs, Viesturs Zeps un Miroslavs Mitrofanovs. 

Savukārt LPS Finanšu un ekonomikas komitejā dome pilnvaroja darboties deputātam Valteram Bergam. Deputātu Uģi Rotbergu pilnvaroja Reģionālās attīstības un sadarbības komitejā. Par Tautsaimniecības komitejas pārstāvi no Rīgas pašvaldības apstiprināja deputātu Daini Loci. Savukārt Veselības un sociālo jautājumu komitejā ievēlēja deputātu Viesturu Kleinbergu. Izglītības un kultūras komitejā  pašvaldību pārstāvēs deputāte Antoņina Ņenaševa. 

LPS ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas Republikas novadu un republikas pilsētu pašvaldības. Latvijas Pašvaldību savienība dibināta 1991.gada 15.decembrī. Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 96.pantu LPS ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu. LPS biedri ir 118 Latvijas pašvaldības: astoņas republikas pilsētu un 110 novadu pašvaldības. Tās galvenie mērķis ir pašvaldību politikas veidošana, kopīgo problēmu risināšana un interešu aizstāvība.

Zaļā Josta - Reklāma