Rīgas domē notiks seminārs par finansēšanas mehānismu ēku renovācijai

Trešdien, 7.oktobrī, Rīgas domē notiks seminārs par novatorisku finansēšanas mehānismu ēku renovācijai Baltijas valstīs. Tajā tiks pārspriesta līdzšinējā pieredze un nosprausti mērķi kopīgai sadarbībai nākotnē. Semināru organizē Eiropas lielo pilsētu sadarbības tīkla EUROCITIES projekts PROSPECT, “Ekubirojs”, “Finansējums nākotnei” un Rīgas dome. 

Šajā starptautiskajā daudznozaru seminārā prezentēs novatorisku finansēšanas metodiku LABEEF ēku dziļai energoefektivitātes atjaunošanai, kas veiksmīgi tika ieviesta Latvijā pēdējos piecus gadus. Balstoties uz “Renesco” uzņēmuma pieredzi, kopumā Latvijā ir atjaunotas 15 ēkas. Šos panākumus var attiecināt uz apvienoto finansēšanas un ieinteresēto personu iesaistīšanas metodiku, kas izveidota, izmantojot automatizētus procesus un standartizāciju, kā arī uz sadarbību starp ēku īpašniekiem un renovatoru (“EkuBirojs”), kas turpinās pēc projekta ieviešanas. Vācijas Federatīvā Vides, dabas aizsardzības un kodoldrošības ministrija jau ir atzinusi BEEF metodiku par ilgtspējīgu un tā tiek pielietota atkārtoti piecās dažādās valstīs – Austrijā, Polijā, Slovākijā, Rumānijā un Bulgārijā. 

EUROCITIES pārstāve Bernadete Degrendele pauž: “Pēdējo trīs gadu laikā, darbojoties kā PROSPECT platformas virzītājs, es redzu, ka daudzas pašvaldības un reģioni jau strādā kopā un ir pilnībā apņēmušies mācīties viens no otra. Klimata projektu fondiem, finansēšanai un mērķu sasniegšanai ir nepieciešama kapacitātes veidošana un sadarbība. Mūsu seminārs parāda, ka Rīgā ir liela vēlme apvienot publiskā un privātā sektora centienus, lai sasniegtu rezultātus šajā jomā. Godīgas sarunas, padziļināta zināšanu apmaiņa, politiska apņemšanās, kompetence un novatoriska domāšana ir veiksmīgu projektu galvenās sastāvdaļas.”

Semināra saturs tiks kopīgots:
Twitter: @EkuBirojs
Facebook:  @ekubirojs
Linkedin: @ekubirojs
Instagram: @ekubirojs

Hashtage: ##2020PROSPECT 
Tag: EUROCITIES, FEDARENE, Energy Cities, ekubirojs, and IEECP

Zaļā Josta - Reklāma