Rīgas domē diskutēs par alkohola aprites un pieejamības jautājumiem

Nākamnedēļ Rīgas domē sāksies diskusiju cikls, kurā iecerēts apzināt un analizēt esošās kārtības attiecībā uz alkohola aprites ierobežojumiem rezultātus un ietekmi uz sabiedrības veselību Rīgā, kā arī spriest par efektīvākajiem prevencijas pasākumiem.

Pirmajā diskusijā, kas notiks pirmdien, 4. oktobrī, plkst. 13.00, uzmanība tiks pievērsta alkohola aprites un pieejamības jautājumiem.

“Ņemot vērā alkohola lietošanas saikni ar sabiedriskās kārtības traucējumiem, svarīgi rast efektīvus risinājumus, lai ierobežotu pārkāpumus šajā jomā un nodrošinātu stingru kontroli alkohola apritē. Ieguvumus no kārtības nodrošināšanas var gūt gan iedzīvotāji, gan pašvaldība, gan arī uzņēmēji,” uzsver Rīgas vicemēre, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola.

Diskusijā piedalīsies:

•      Staņislavs Šeiko, Rīgas pašvaldības policija, galvenais speciālists stratēģiskās plānošanas jautājumos;

•      Juris Staļģevics, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks;

•      Baiba Šmite-Roķe, Valsts ieņēmumu dienests, Nodokļu pārvaldes direktora vietniece.

Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Diskusiju cikla turpinājums notiks 11. oktobrī, kad eksperti runās par sabiedrības veselības jautājumiem, un 18. oktobrī, pārrunājot esošos prevencijas risinājumus Rīgā un iespējas tos veidot par efektīvākiem.

Diskusiju varēs vērot tiešraidē portālā riga.lv un Rīgas domes Facebook kontā.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons

Zaļā Josta - Reklāma