Rīgas dome aktīvāk pievērsīsies pilsētvides uzlabošanai

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 23. novembrī, nolēma izveidot trīs komisijas darbam ar publiskās ārtelpas, apkaimju attīstības un kultūrvēsturiskā  materiālā mantojuma jautājumiem.

Komisijās bez papildu atalgojuma darbosies domes deputāti, pieaicinot attiecīgus speciālistus. Sēdēm būs jānotiek ne retāk kā reizi mēnesī. Komisijas lēmumiem būs konsultatīvs raksturs.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone norāda, ka līdz šim publiskās ārtelpas atbildība Rīgas domē ir bijusi fragmentāra, tāpēc šo jautājumu risināšanas paātrināšanai nepieciešams izveidot atsevišķu komisiju. “Galu galā, neviens īsti nav bijis atbildīgs, kā Rīga izskatās. Tādēļ mums ir robaina Esplanāde, šķībs greizs Dailes teātra priekšlaukums, briesmīgas miskastes pieturās un neeksistējoši labiekārtojumi apkaimēs. To esam iecerējuši mainīt, un ar Publiskās ārtelpas un pilsētvides komisiju koordinēsim, lai šī tik svarīgā pilsētas daļa nepaliek novārtā,” skaidro I. Andersone. Plānots, ka šo komisiju vadīs deputāte Alija Turlaja.

Savukārt, runājot par apkaimēm, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja atzīmē, ka Āgenskalnam jau vairākus gadus nav savas bibliotēkas, Jaunciemā ir tikai viens soliņš un tas pats pieturā, Dārzciemā ielu segums zem katras kritikas. “Katrai apkaimei ir savas vajadzības – gan tādas, ko var atrisināt ātri, gan tādas, kurām vajadzīgs lielāks budžets un plānošana. Lai apkaimju vajadzības uzklausītu un nodotu tālāk izpildinstitūcijām, organizēsim Apkaimju attīstības komisiju,” norāda I. Andersone. Plānots, ka šo komisiju vadīs deputāts Kaspars Spunde.

Tāpat I. Andersone uzsver, ka aktīvi jārisina jautājumi, kas saistīti ar kultūrvēsturisko materiālo mantojumu. “Rīga ir sena pilsēta ar bagātu kultūrvēsturisko mantojumu. Diemžēl daļa no šī mantojuma iet bojā, jo Saskaņas/ GKR veidojumam nav bijusi interese par šīm vietām rūpēties. Piemēram, Daugavgrīvas cietoksnis ir kā nosūbējusi, aizmirsta broša. Tāpat Rīgas ūdenstorņi, Lielie kapi, Anniņmuiža ar parku un koka ēku arhitektūra visā pilsētā. Šīs komisijas uzdevums ir apzināt un stratēģiski strādāt ar Rīgas kultūrvēsturisko materiālo mantojumu, lai to varētu saglābt un atvērt sabiedrībai,” norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja. Plānots, ka šo komisiju vadīs deputāte Rita Eva Našeniece.

Zaļā Josta - Reklāma