Rīgas dome aicina valdību ārkārtējās situācijas laikā papildus ierobežot piketu, sapulču un gājienu rīkošanu

Ņemot vērā, ka atsevišķu pasākumu rīkotāji apzināti neievēro ne pulcēšanās ierobežojumus, ne valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, kas nopietni apdraud sabiedrības veselību un drošību, Rīgas dome aicinās valdību ārkārtējās situācijas laikā noteikt papildus ierobežojumus piketu, sapulču un gājienu rīkošanā.

Pirmdien, 14. decembrī, notika Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā tika izanalizēta aizvadītās nedēļas nogalē notikušo pasākumu norise un spriests par iespējamo rīcību situācijas uzlabošanai saistībā ar nākamajiem pieteiktajiem publiskajiem pasākumiem.

“Sestdien to redzēja visi, ka organizētāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja nekādā veidā ierobežot šos piketus. Viņi labi zināja, ar ko riskēs, un apzināti gāja uz pārkāpumiem. Tas notika nedēļas nogalē, kurā vēsturiski reģistrēti visvairāk miršanas gadījumi,” norādīja komisijas vadītājs, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Pilsētas mērs uzsvēra, ka gan Valsts policija, gan Rīgas pašvaldības policija bija uzdevumu augstumos – strādāja pēc plāna un panāca, lai situācija neeskalētos, izvairoties no agresijas un provokācijām. Par epidemioloģisko un citu noteikumu pārkāpšanu jau noformēts liels skaits protokolu un pārkāpēji tiks sodīti.

“Mūsuprāt, viens no reālākajiem risinājumiem, domājot par nākotnes piketiem, ir tomēr vērsties pie valdības un, līdzīgi kā pavasarī, lūgt noteikt sapulču, gājienu un piketu aizliegumu,” teica M .Staķis.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās ārkārtējās situācijas laikā marta beigās piketu, sapulču un gājienu norise tika pilnībā aizliegta.

Zaļā Josta - Reklāma