Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem aizritējusi ceturtā darba birža 

Ceturtdien, 30. jūnijā, no plkst.12.00 līdz 15.00 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1 notika jau ceturtā darba birža, kuru apmeklēja ap 350 darba meklētāju. Vairāk nekā 300 vakanču Ukrainas civiliedzīvotājiem piedāvāja 13 uzņēmumi. Pārrunas par darba uzsākšanu ar darba devējiem turpinās vairāk nekā 70 cilvēki.

Trešajā darba biržā ar saviem darba piedāvājumiem iepazīstināja ēdinātāji “Lido” un “McDonald’s”, viesnīcu tīkli “Semarah” un “Pullman”, telpu un teritoriju uzkopšanas un apsaimniekošanas uzņēmumi “Citrus Solutions” un “Vizii”. Tāpat vakances piedāvās AS “Valmieras stiklašķiedra”, būvniecības uzņēmums “Pillar Contractor”, veļas mazgāšanas uzņēmums “Lindo grupa”, AS “Elis Tekstila Serviss”, Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme”, SIA “Cosmetic Lab” un Paula Stradiņa Klīniskā Universitātes slimnīca.

Gandrīz visiem uzņēmumiem izdevās atrast savām vakancēm atbilstošus pretendentus, no kuriem vairāki arī varēs sākt darbu tuvākajā laikā. Šajā darba biržā medicīnas speciālistus un personālu izdevās atrast Paula Stradiņa Klīniskajai Universitātes slimnīcai – pārrunas tiks turpinātas ar 7 pretendentiem uz māsu palīgu amatiem, 2 medmāsām un 1 ārstu. Ēdināšanas uzņēmums “Lido” sasniedza 22 pavāra darba pretendentus, ar kuriem turpinās pārrunas. Būvniecības uzņēmums “Pillar Contractor” atrada 9 potenciālus darbiniekus. “McDonald’s” izdevās iegūt vairākus pretendentus uz noliktavas darbinieku amatiem. Viesnīcu tīkls “Pullman” atrada 8 pretendentus, pārējie uzņēmumi katrs turpinās sarunas ar 3 pretendentiem. Biržas dalībnieki šoreiz sevišķi interesējās par Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” transporta līdzekļu vadītāju amatiem, bet diemžēl Ukrainas civiliedzīvotāju autovadītāju apliecības nav atbilstošas nepieciešamajiem standartiem. 

Nodarbinātības valsts aģentūrā, kas katrā darba biržā nodrošina konsultācijas par darba tiesību jautājumiem, šoreiz sniedza vairāk atbilžu par specifiskiem ar darba uzsākšanu un darba līgumiem saistītiem jautājumiem. Daudzi apmeklētāji šoreiz meklēja darbu tuvāk savai dzīvesvietai un lūkoja pēc darba iespējām tieši savā profesijā.

Nākamās darba biržas notiks 14. jūlijā un 30. jūlijā, un varētu turpināties, ja arī turpmāk interesi par šo pasākumu izrādīs gan uzņēmumi, gan Ukrainas civiliedzīvotāji. Uzņēmēji, kuri ir gatavi piedāvāt darbu Ukrainas civiliedzīvotājiem, aicināti aizpildīt anketu par piedāvātajām vakancēm. Anketa pieejama šeit: https://bit.ly/3NlvYTl.

Papildu informāciju var saņemt pie Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem projektu koordinatores Rūtas Rutkas e-pasts [email protected], tālrunis +371 26171368.

Zaļā Josta - Reklāma