Rīgā tiks demonstrēts balets “Gulbju ezers”.

29.oktobrī Arēnā Rīga Starptautiskais “Festival Ballet” un “Festival Orchestra” piedāvās baletu “Gulbju ezers” P.I. Čaikovskis simfoniskā orķestra pavadībā, vēsta portāls balticevents.info.

Balets “Sv. Petersburg Festival Ballet gada sākumā plānoja lielu turneju pa Eiropu, taču šokēts un aizkustināts no necilvēcīgās Krievijas agresijas karā pret Ukrainu, slavenais balets maina nosaukumu uz International Festival Ballet. Ar šīm izmaiņām mākslinieki skaidri pauž savu nostāju.

International Festival Ballet ir starptautisks balets, kas iemieso mākslas, mūzikas un dejas izpratni un līdzāspastāvēšanu, kas pārsniedz valstu robežas. Kopš kara sākuma mākslinieki savu nostāju pret Krievijas agresiju pauduši ar neskaitāmiem protestiem pirms katras uzstāšanās. Līdz ar to tagad viņus apdraud Krievijas varas iestādes. Balets, kurā piedalās arī vairāki ukraiņu dejotāji, dabiski uzskata sevi par miera un harmonijas baletu visiem cilvēkiem.

Mākslinieciskā ziņā balets reprezentē krievu klasiskā baleta skolu tās tīrākajā formā. Stingra elegance apvienota ar mūsdienu un 21. gadsimta tendencēm, šī ir baleta izrāde, ko savukārt papildina unikāli tērpi un dekorācijas. Starptautiskais festivāls Balets uzstāsies Rīgā savas Eiropas turnejas ietvaros. Biļetes uz pasākumu pieejamas visās Biļešu Serviss kasēs.

Zaļā Josta - Reklāma