Rīgā plāno būvēt jaunu biokurināmā katlumāju Rencēnu ielā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 15. februārī, atbalstīja SIA “Rīgas BioEnerģija” ieceri būvēt biokurināmā (šķeldas) katlumāju Rencēnu ielā 30, kas paredzēta Daugavas Labā krasta siltumapgādes nodrošināšanai. Galīgais lēmums par būvniecības ieceres akceptēšanu būs jāpieņem domes sēdē.

Pēc katlumājas izbūves tiks palielināts atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvars Rīgas centralizētajā siltumapgādes sistēmā un samazināta atkarība no dabasgāzes iepirkšanas.

Paredzēts izbūvēt biokurināmā (šķeldas) katlumāju ar nominālo ievadīto siltuma jaudu līdz 48 MW, uzstādot divus biokurināmā katlus, katru ar 20 MW jaudu un divus dūmgāzu kondensatorus, katru ar 4 MW jaudu. Realizējot ieceri, plānots saražot līdz 363 000 MWh siltumenerģijas gadā, patērējot līdz 129 064 t (413 600 ber. m3) šķeldas. Katlumājas darbība paredzēta nepārtrauktā režīmā, nodrošinot siltumapgādi Daugavas labajā krastā.

Darbības vietas kopējā platība ir 1,60 ha, no kuriem aptuveni 0,3 ha paredzēti katlumājas būvniecībai un aptuveni 0,7 ha paredzēti ceļu un laukumu apbūvei. Šobrīd zemesgabals ir bez apbūves un netiek izmantots.

Katlu mājas būvniecību paredzēts uzsākt pēc ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras pabeigšanas. Katlu mājas nodošana ekspluatācijā un siltumenerģijas ražošanas sākšana paredzēta 2021.gadā.

Zaļā Josta - Reklāma