Rīgā notiks pirmais “Rīgas siltuma festivāls” 

No 17. līdz 20. novembrim “Manchuge” mākslas telpā notiks pirmais labdarības “Rīgas siltuma festivāls”. Četru dienu garumā norisināsies lekcijas kopā ar meistarklasēm no vairākiem Latvijas labdarību organizāciju pārstāvjiem un uzņēmējiem, kuri jau vairākus gadus regulāri dāvina cilvēkiem siltumu, informē portāls balticevents.info.

Katru dienu Rūpniecības iela 18 no pl 10:00 jebkurš varēs absolūti bezmaksas pieņemt dalību mākslas pasākumos, lekcijās un aktivitātēs, kas varēs dāvināt vai dabūt siltumu.

17. novembrī festivālu atklās “Priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena”. Jau no paša rīta sāksies lielāka pompona veidošana Latvijā. Katram apmeklētājam būs iespēja pieņemt dalību, ka arī jebkurš varēs kļūt par “adīšanas feju” un palīdzēt radīt produktus priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Pl. 17:00 uzstāsies “Steidzīgo Bērnu Fejas” labdarības klubs, kas vairākus gadus palīdz priekšlaikus dzimušiem bērniem. Viesi uzzinās vairāk par situāciju Latvijā un varēs piedalīties diskusijā.

18 novembrī notiks “Ģimenes diena”. Vecāki kopā ar bērniem tirgos ar tam lietām, ko viņi būs izveidojuši savām rokām ar dažādu materiālu palīdzību (kartons, papīrs, māls un tekstils). Pl. 17:00 norisināsies “Tooche” vietēja filca apavu zīmola septītā dzimšana diena.

19. novembrī norisināsies svētki “Siltuma vecums”. Visas dienas garumā apmeklētāji varēs pieņemt dalību vītņu izgatavošanā senioru aprūpes centriem. Pl. 17:00 Elizabete Platupe no “Senior group” senioru aprūpes centru tīkla vadības pastāstīs par senioru palīdzības svarīgumu un iespējām Latvijā.

Par festivāla finālu kļūst mākslas akts “Pompona dzimšanas diena” 20. novembrī. Visu festivālu dienu garumā klātesošiem ir iespēja pieņemt dalību vislielākā pompona veidošanā Latvijā. Jebkurš var atnest diegu vai vilnu un ieaust pomponā kopā ar savām vēlmēm.

Pl. 17:00 notiks svinīga “Pegaza dzimšana”. Koka pegazsRupniecības ielā jau vairāk nekā 15 gadus ir ielas simbols. Tieši šajā dienā festivāla rīkotāji dāvinās Rīgai jaunu pegazu ar degošu sirdi.

— Siltums – tas ir ne tikai par iekšējo un ārējo, bet arī par cilvēcisko, fizisko un mentālo. Un tieši šajā laikā ļoti gribas spīdēt, sildīt un sildīties – saka festivāla galvenā organizatore Ļubova Ančeva.

Plašāka informācija par pasākumu ir pieejama festivāla oficiālās sociālo tīklu Instagram un Facebook lapās

Zaļā Josta - Reklāma