Rīgā naktī gaidāma ilgstoša snigšana; pašvaldība gatava ielu tīrīšanas darbiem ar teju 100 tehnikas vienībām

Snowplow removing snow from city road

Naktī uz 20. novembri Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana. Brauktuvju tīrīšanai šobrīd gatavas visas pašvaldībai pieejamās tehnikas vienības – 67, savukārt ietvju kopšanai Rīgas vēsturiskajā centrā un pie pašvaldības teritorijām citviet pilsētā gatavas 32 vienības – 9 pašvaldības traktori, kā arī 23 pakalpojuma sniedzēja tehnikas vienības. Tādējādi pilsētā kopumā šonakt gatavas darboties 99 tehniskās vienības.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, beidzoties snigšanai, vispirms tiks koptas pilsētas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi un veloceļi. Pēc tam kopšanas darbi tiks veikti mazākās apkaimju ielās. No sniega tiks attīrītas arī gājēju pārejas un 1600 Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietas. 

Aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un distanci, lai izvairītos no ceļu satiksmes negadījumiem.

Par neattīrītām ielu brauktuvēm var ziņot, zvanot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600 vai rakstot [email protected], kā arī aizpildot pieteikumu riga.lv.

Šogad pirmo reizi Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā pašvaldības ielām piegulošo ietvju kopšanu mehanizēti, izmantojot traktortehniku, nodrošina pašvaldība. Ietves tiek attīrītas no sniega un apstrādātas ar kaisāmo materiālu. Lai pārliecinātos, kurām ielām piegulošās ietves atrodas Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsargjoslas zonā, aicinām ielūkoties kartē pašvaldības mājaslapā riga.lv.

Atgādinām, ka šajā sezonā ārpus Rīgas vēsturiskā centra teritoriju īpašniekiem, kuru īpašumiem piegulst ietves, jāturpina ietvju kopšana tāpat kā iepriekš. Pēc snigšanas jānodrošina ietvju attīrīšana no sniega līdz plkst. 8.00. Ilgstošas snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājējiem ērtu un drošu pārvietošanos. No sniega jāattīra 50% no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 m. Ietvju kaisīšanai drīkst izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nav lielāka par 20%.

Par nenotīrītām ietvēm iedzīvotāji var ziņot Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centram pa tālruni80000800, rakstot e-pastu uz [email protected] vai aizpildot pieteikumu riga.lv.

Vairāk informācijas par pilsētas ielu un ietvju kopšanu ziemā pieejams īpaši izveidotā Rīgas pašvaldības mājaslapas sadaļā “Ziema Rīgā”.

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma