Rātsnamā spriedīs par Rīgas un Pierīgas satiksmes tīkla attīstīšanu

Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis trešdien, 7. oktobrī, sasaucis sanāksmi, kurā tiks spriests par Rīgas un Pierīgas satiksmes infrastruktūras tīkla attīstību, kas ļautu ievērojami samazināt piesārņojumu ar ogļskābo gāzi.

“Valdība ir gatava Rīgas pašvaldībai piešķirt ievērojamus RRF (atjaunošanās un noturības mehānisma) līdzekļus dažādiem pasākumiem piesārņojuma mazināšanai, bet tam nepieciešams līdz oktobra beigām nākt klajā ar konkrētu plānu. Iecerēts spriests par sabiedriskā transporta tīkla uzlabošanu un videi draudzīgāku transportlīdzekļu ieviešanu, mobilitātes punktu veidošanu, viedajiem luksoforiem, veloinfrastruktūru, dzelzceļa staciju pielāgošanu, stāvparku ierīkošanu un citiem pasākumiem. Ir skaidri jāsaprot, kādas ir rīdzinieku prioritātes, lai kopā ar Satiksmes ministriju un Pierīgas pašvaldībām pēc tam varētu runāt par tālākajām darbībām,” norāda V. Ķirsis.

Sanāksme notiks plkst.14 Rātsnamā, Portretu zālē.  Tajā piedalīsies pārstāvji no “Rīgas satiksmes”, Rīgas domes Satiksmes departamenta, Pilsētas attīstības departamenta, Mājokļu un vides departamenta, attiecīgo domes komiteju vadītāji, kā arī pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām.

Žurnālistiem būs iespēja pēc sapulces uzdot tās dalībniekiem jautājumus.

Zaļā Josta - Reklāma