Publiskos vienotu atkritumu šķirošanas ceļvedi galvaspilsētā

Otrdien, 10. maijā, plkst. 11.00 Rātslaukumā notiks preses konference, kurā Rīgas domes un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu pārstāvji iepazīstinās ar pirmo Latvijā izveidoto vienoto ceļvedi atkritumu šķirošanai, par ko pēc pašvaldības iniciatīvas vienojušies visi trīs galvaspilsētā strādājošie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi.

Līdz šim katrs atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums darbojās pēc nedaudz atšķirīgām vadlīnijām, tādējādi iedzīvotājiem ne vienmēr bija skaidrs, kādus atkritumus drīkst izmest šķirošanas konteineros un kādus nedrīkst. Tagad kopīgā darbā izveidots ceļvedis, kas ļaus maksimāli vienkāršot un vienādot šķirošanas procesu, lai iedzīvotājiem vairs nebūtu jādomā, ko mest konteinerā, pārbraucot no darba atšķirīgās pilsētas teritorijās.

Ar jauno ceļvedi iepazīstinās un uz jautājumiem atbildēs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis, Rīgas domes deputāte un Atkritumu samazināšanas un šķirošanas darba grupas vadītāja Mairita Lūse, pašvaldības uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks” Komunikācijas nodrošinājuma nodaļas vadītāja Una Grenevica, “Clean R” Ilgtspējas projektu vadītāja Liene Rumpane, “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts un “Lautus Vide PS” direktors Jurģis Ugors. Pasākuma laikā arī tiks praktiski parādīts, kā atkritumi ir pareizi jāšķiro.

Atkritumu šķirošana ne tikai palīdz saudzēt vidi, bet ir arī iedzīvotājiem ekonomiski izdevīga, jo pareizi sašķirotus plastmasas, papīra, metāla un stikla iepakojumus atkritumu apsaimniekotājs izved bez maksas, bet BIO atkritumus – par samazinātu tarifu.

Zaļā Josta - Reklāma