Pirmajā stundā liela mēroga centros vakcinēti 300 iedzīvotāji, prioritāro grupu iedzīvotāji aicināti vakcinēties bez reģistrācijas un rindas

Šodien, 10. aprīlī, divos liela mēroga vakcinācijas centros tiek izmēģināts “dzīvās rindas” princips: bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti šobrīd atvērto prioritāro grupu pārstāvji: seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, un smagi slimu personu aprūpētāji. 

Pirmajā stundā ir vakcinēti visi iedzīvotāji, kas stāvēja rindā pirms centru atvēršanas. Rindu abos centros vairs nav, tāpēc prioritāro grupu iedzīvotājiem ir iespēja vakcinēties ātri, raiti un bez stāvēšanas rindā. 

Prioritāro grupu vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta notiek no plkst. 9:00 – 17:00 liela mēroga vakcinācijas centros: “ATTA Centre”, Krasta ielā 60 un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8.

Katrā centrā dienas laikā plānots izmantot 1000 vakcīnu devu. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji jo īpaši tiek lūgti ievērot arī epidemioloģiskās drošības prasības: 2 metru distanci, kā arī lietot deguna un mutes aizsegus. 

Senioriem jāņem līdzi pase vai ID karte. Iedzīvotājiem ar hroniskām slimībām jāņem līdzi pase vai ID karte, kā arī  ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta nosūtījums, ja šāda nosūtījuma līdzi nebūs, tad būs jāaizpilda pašapliecinājums par hroniskās slimības diagnozi. Personām, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, jāņem līdz pase vai ID karte,  bērna dzimšanas apliecība un konsultanta slēdziens par diagnozi (dokuments ne vecāks par 2 gadiem), vai arī pašapliecinājums, norādot datus par sevi un bērnu. Smagi slimu personu aprūpētājiem jāņem līdzi pase vai ID karte, kā arī pašapliecinājums, norādot datus par aprūpējamo personu. Pašapliecinājumu formas būs pieejamas drukātā veidā vakcinācijas centros.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākošās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā. 

Zaļā Josta - Reklāma