Pirmajā nedēļas nogalē rīdzinieki pārstrādei nodevuši 405,5 tonnas lapu

Pirmās nedēļas nogales laikā pašvaldības organizētā lapu nodošanas projekta ietvaros no iedzīvotājiem savāktas 405,5 tonnas kritušo lapu.

Visvairāk lapu izvests no Pārdaugavas teritorijas – 198,2 tonnas, tai seko Ziemeļu rajons ar 138,7 tonnām un Austrumu priekšpilsēta ar 68,6 tonnām lapu.

Salīdzinot ar pērnā gada lapu izvešanas pirmo nedēļas nogali, kopumā šogad nodots lielāks lapu apjoms – tas audzis par 18%. Tostarp 2020.gadā visa projekta laikā nodotas 1643,6 tonnas rudens lapu.

Jau ziņots, ka šogad desmito gadu pēc kārtas, sākot ar oktobra beigām, vairākās nedēļas nogales Rīgas iedzīvotājiem iespējams nodot savāktās kritušās lapas.

Pašvaldība atgādina, ka lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās, datumos un laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Savāktās lapas tiek nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņos. Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalās Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī palīdzot iedzīvotājiem lapu maisus ievietot atkritumu savākšanas transportā.

Tāpat projekta norises laikā, kā arī pirms un pēc projektā noteiktajiem datumiem, lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulē Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu – lapu izmešanu.

Zaļā Josta - Reklāma