Piespiedu kārtā nojauks graustu Čiekurkalna 1. šķērslīnijā 6

Otrdien, 12. janvārī, Rīgas domes Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja lēmumu par grausta Čiekurkalna 1. šķērslīnijā 6 nojaukšanu piespiedu kārtā.   

Būve ir privātīpašums, kas klasificēts kā A kategorijas grausts un kopš 2016. gada īpašnieks maksā paaugstināto NĪN likmi 3% apmērā. Tā kā būve ir daļēji sagruvusi un ugunsgrēka rezultātā daļa nesošo konstrukciju ir neatgriezeniski bojātas, tad tā kļuvusi bīstama. Lēmums par piespiedu sakārtošanu paredz būves nojaukšanu.

Tā kā būve atrodas pilsētas noteiktā kultūrvēsturiski nozīmīgā apbūves teritorijā “Čiekurkalns”,  īpašniekam uzdots pirms demontāžas veikt detalizētu fotofiksāciju un uzmērīšanu.

Tādēļ, lai sakārtotu attiecīgo teritoriju, pilsētvidi un novērstu draudus trešo personu veselībai vai dzīvībai, lēmumprojekts nosaka nekavējoties, bet ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no spēkā stāšanās dienas, būvi noslēgt, lai liegtu nepiederošām personām iekļuvi. Nojaukšanas darbi jāpabeidz ne vēlāk kā deviņu mēnešu laikā no lēmuma pieņemšanas Rīgas domes sēdē.

Ja lēmuma noteiktajā termiņā sakārtošanas darbi netiks uzsākti vai arī tie lēmumā paredzētajā termiņā nebūs izpildīti, Rīgas domes Īpašuma departaments nodrošinās lēmuma piespiedu izpildi, iztērētos pašvaldības līdzekļus piedzenot no īpašnieka.

Zaļā Josta - Reklāma