Piešķir 2,4 miljonus eiro Covid-19 pacientu ārstēšanai paredzētā remdesivīra iegādei

Šodien, 14. janvārī, Ministru kabinets atbalstīja 2,4 miljonu eiro piešķiršanu veselības nozarei, lai nodrošinātu medikamenta Veclury ar aktīvo vielu remdesivīrs pieejamību Covid-19 pacientu ārstēšanai. Ar šo finansējumu plānots nodrošināt medikamenta pieejamību aptuveni 1 127 pacientiem. 

Ņemot vērā Covid-19 radīto slogu uz veselības aprūpes sistēmu un iespējamās sekas, ir akūti svarīgi nodrošināt Latvijas ārstniecības iestādes, kurās ārstē pacientus ar Covid-19, ar visiem nepieciešamiem resursiem pacientu efektīvākai ārstēšanai.

Līdz šim valdība 2021. gadam bija iezīmējusi finansējumu medikamentaVeclury iegādei348 147 eiro, tomēr ņemot vērā, ka pieaug vidēji smago un smago pacientu skaits, līdz šā gada 30. jūnijam nepieciešami vēl 2 431 560 eiro. Ar to pietiks, lai iegādātos medikamenta 6 760 devas, lai ārstētu aptuveni 1 127 pacientus. Atbilstoši speciālistu prognozēm aptuveni trešajai daļai no stacionētajiem pacientiem ārstniecības procesā būs nepieciešams lietot medikamentu Vecluryar aktīvo vielu remdesivīrs

Zaļā Josta - Reklāma