Peldvietā “Rumbula” atkal var droši peldēties

Rīgas oficiālajā peldvietā “Rumbula” ūdens kvalitāte ir laba un tajā atkal var droši peldēties, informē Rīgas domes      Mājokļu un vides departaments.

Veselības inspekcija, 3. augustā veicot kārtējās peldvietu  pārbaudes Rīgas oficiālajās peldvietās, bija noteikusi aizliegumu peldēties peldvietā “Rumbula”. Lai par to brīdinātu apmeklētājus, departaments izvietoja informatīvās zīmes, ka peldēties ir aizliegts.

Zinātniskā institūta BIOR Ķīmiskās laboratorijas eksperti 9. augustā departamenta uzdevumā veica atkārtotas ūdens kvalitātes pārbaudes. Testēšanas rezultāta iegūtās mikrobioloģiskās analīzes bija labas un neuzrādīja piesārņojumu, tāpēc  peldvietā “Rumbula”  peldēties atkal var droši.

Neraugoties uz ūdens kvalitātes uzlabojumu, šodien peldvietā atkārtoti tiks ņemti ūdens paraugi. Peldsezonas laikā Veselības inspekcija reizi mēnesī veic peldūdens kvalitātes monitoringu un mikrobioloģiskā testēšanā iegūtie kvalitātes rezultāti tiek publicēti inspekcijas tīmekļvietnē. Nepieciešamības gadījumos Mājokļu un vides departaments oficiālajās peldvietās veic ūdens kvalitātes papildus kontroli. 

Šovasar  pilsētnieki labprāt uzturas ūdens tuvumā, Rīgā veldzēties un droši peldēties var septiņās oficiālās peldvietās. Mājokļu un vides departaments veic visu nepieciešamo, lai, vasarai turpinoties, ūdens prieku baudītājiem peldvietās  nebūtu jāraizējas par  savu veselību un labsajūtu.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Meiere

Zaļā Josta - Reklāma