Pašvaldība veiks nesaskaņoti izvietotu,
improvizētu “spēļu” iekārtu demontāžu Juglā

Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde veiks uz pašvaldībai piederoša zemesgabala bez adreses (kadastra apzīmējums 0100 124 2062) starp ēkām Malienas ielā 72, 74 un 76 iedzīvotāju patvaļīgi uzstādītu, nedrošu un videi bīstamu no automašīnu riepām veidotu elementu demontāžu.

Improvizēti “spēļu” elementi no automašīnu riepām teritorijā izvietoti, nesaskaņojot ar pašvaldību un neievērojot normatīvajos aktos noteiktās drošības prasības spēļu laukumiem. No automašīnu riepām veidotie elementi nav droši izmantošanai un bērni rotaļājoties var gūt smagas traumas. Tāpat izveidotās riepu konstrukcijas rada kaitējumu teritorijā esošajiem kokiem un automašīnu riepas ir bīstamie atkritumi. 

Riepu izvešanu no pašvaldības teritorijas paredzēts veikt, sākot ar 1. novembra. Iekārtu uzstādītājs līdz tam var pats veikt elementu demontāžu un pārvietot tos uz privātmāju teritoriju.

Pašvaldība atgādina, ka nesaskaņotu elementu izvietošana uz pašvaldības zemesgabala ir pārkāpums un pašvaldība ir tiesīga bez brīdinājuma elementus demontēt. Prasības publiski pieejamu spēļu un rekreācijas laukumu drošumam nosaka Ministru kabineta 2020. gada 7. janvāra noteikumi Nr. 18 “Spēļu un rekreācijas laukumu drošuma noteikumi”.

Nepilnu 300 metru attālumā pie Velnezera atrodas pašvaldības izveidots un drošības standartiem atbilstošs tipveida spēļu un vingrošanas laukums. Tāpat Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde izskatīs iespēju tuvāko gadu laikā izveidot spēļu laukumu starp ēkām Malienas ielā 72, 74 un 76. 

Iedzīvotāji aicināti ar iniciatīvām savas apkārtnes uzlabošanai vērsties pie savas apkaimes koordinatora, lai izvairītos no gadījumiem, kad labi iecerētais un ar rūpēm paveiktais neatbilst drošības prasībām vai normatīvajiem aktiem. 

Rīgā darbojas septiņi Apkaimju iedzīvotāju centra punkti – Centrā, Āgenskalnā, Imantā, Bolderājā, Teikā, Vecmīlgrāvī un Maskavas forštatē. Katrā darbojas koordinators, kurš uzklausa un palīdz īstenot iedzīvotāju iniciatīvas, nodrošina un uztur saziņu starp iedzīvotājiem un pašvaldības iestādēm. Vairāk informācijas par apkaimju koordinatoriem riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma