Pašvaldība aizliedz nedēļas nogalē pieteikto “Tautas varas frontes” sapulci

Ceturtdien, 17.decembrī, Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Elīna Trautmane pieņēma lēmumu aizliegt nedēļas nogalē pieteikto “Tautas varas frontes” sapulci. Šodien E.Trautmane bija sasaukusi sanāksmi, kurā izskatīja svētdien, 20.decembrī, pašvaldībā pieteikto minēto pasākumu.

Sanāksmē piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas, valsts, pašvaldības policijas, Drošības dienesta pārstāvji, kā arī pasākuma organizatori.

Ņemot vērā tiesībsargājoši iestāžu rekomendācijas, kas saistītas ar iespējamiem riskiem sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā un valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanā, atbilstoši likuma “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” normām pašvaldība nolēma aizliegt šo pasākumu. Pašvaldība konstatēja, ka pasākuma organizēšana apdraudētu sabiedrisko drošību un cilvēku veselību. Sanāksmes laikā, uzklausot organizatorus, pašvaldība arī neguva pārliecību, ka pasākuma laikā tiks nodrošināta šobrīd valstī spēkā esošo normatīvo aktu ievērošana.

“Es respektēju šo lēmumu, kas ir pieņemts saskaņā ar skaidrām un nepārprotamām tiesībsargājošo iestāžu rekomendācijām. Mēs necīnamies pret sapulcēm, mēs cīnāmies pret vīrusu. Vakar vien no “Covid-19” dzīvību zaudēja 25 cilvēki, mums valstī ir rekordaugsts saslimušo skaits. Ja pavasarī mēs bieži dzirdējām, ka cilvēki nepazīst nevienu saslimušo, tad tagad teju ikviens var teikt, ka zina kādu, kurš ar šo slimību ir saskāries. Es negribētu, lai mēs nonākam līdz situācijai, kad mēs katrs pazīstam kādu, kas ir aizgājis no šīs slimības. Es visus aicinu nepulcēties un neapdraudēt savus tuviniekus, neapdraudēt pilsoņus, ar ko dzīvojam kopā šajā pilsētā, valstī, aicinu nesarežģīt mediķu darbu. Tiklīdz vīruss būs uzvarēts, mēs atkal varēsim pulcēties sapulcēs un piketos, bet šobrīd sabiedrības veselība un drošība ir pirmajā vietā,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Par pašvaldības lēmumu organizatori tiks informēti līdz dienas beigām.

Zaļā Josta - Reklāma