Pasniegs 2021. gada balvu Rīgas arhitektūrā

Pirmdien, 30. augustā, jau sešpadsmito reizi tiks pasniegta Gada balva Rīgas arhitektūrā. Kompetenta žūrija ir pabeigusi darbu pie Gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzīto objektu novērtēšanas, lemjot, ka šogad uz galveno balvu un atzinībām pretendē kopumā 11 objekti.

Balvas pasniegs Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis un pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Arhitektūras sasniegumu skatē “Gada balva Rīgas arhitektūrā” ir pārstāvētas būves no biroju ēku, daudzdzīvokļu ēku, kultūras būvju, tirdzniecības ēku, transporta infrastruktūras, kā arī veselības aprūpes un izglītības iestāžu kategorijām. No vairāk nekā 750 aizvadītajā gadā ekspluatācijā nodotajiem būvobjektiem sākotnējā Rīgā balvas dalībnieku reģistrā tika iekļautas un tālākai izvērtēšanai izvirzītas 23 būves.

Aizvadītajā gadā Gada balvu Rīgas arhitektūrā “Par inovatīvu pieeju un izsmalcinātiem arhitektūras risinājumiem, pārveidojot industriālo mantojumu par jaunu kultūras vietu Rīgā” tika piešķirta kultūras un atpūtas centram “Hanzas perons” un tā autoriem: arhitektiem Reinim Liepiņam, Ilzei Liepiņai, Ievai Landmanei, Ievai Lejai, Aināram Plankājam, Mārtiņam Ostaņēvičam, Jurģim Prikulim, Ģirtam Kūlam.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, šogad “Gada balva Rīgas arhitektūrā” tiks pasniegta slēgtā pasākumā ar ierobežotu dalībnieku skaitu un pasākums būs tiešraidē skatāms Rīgas pilsētas arhitekta biroja Facebook kontā www.facebook.com/RigasPilsetasArhitekts 30. augustā no plkst. 12.00 līdz 13.15.

Zaļā Josta - Reklāma