Pasākumā “Kā atvērt Rīgu?” iepazīstinās ar Starpkultūras pārskata rezultātiem

Ceturtdien, 1. oktobrī,  plkst.13.00 koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” (Krāsotāju ielā 12) notiks pasākums “Kā atvērt Rīgu?”, kura laikā iepazīstinās ar Rīgas Starpkultūras pārskata rezultātiem. 

Pasākumu atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš. Pasākumā klātesošos iepazīstinās ar pārskatu par Rīgas atvērtību dažādām kultūrām, kā arī tiks uzklausīts latviešu komiķa Maksima Trivaškeviča pārdomas par tēmu “Rīga atvērta cilvēka acīm”.

Ikviens interesents ir aicināts piedalīsies darba grupās un diskutē par starpkultūru mijiedarbību, izglītību un valodu. Darba grupu mērķis ir vienoties par aktivitātēm, kuras veicinātu starpkultūru integrāciju galvaspilsētā. Pasākumā ir aicināti piedalīties iestādes un organizācijas, kuras darbojas integrācijas nozarē kā arī savā ikdienā saskaras ar jauniebraucējiem, remigrantiem un patvēruma meklētājiem.

Rīgas Starpkultūru pārskatā ir izvērtēta pilsētas aktivitātes  un iniciatīvas starpkultūras integrācijā. Pārskats ir sagatavots “Eiropas Integrācijas pakts” (EPI)  projekta ietvaros, izmantojot Eiropas Padomes Starpkultūru pilsētu programmas metodoloģiju un aprēķinot Starpkultūru pilsētu (ICC) indeksu.

Projekta “Eiropas Integrācijas pakts” (EPI) mērķis ir veicināt zināšanu un pieredzes apmaiņu starp septiņām Eiropas pilsētām – Klužu, Kartagenu, Ravennu, Linšēpingu, Dīcenbahu, Rīgu un Ļubļinu, izveidojot Eiropas Integrācijas paktu, kurš sekmēs trešo valstu pilsoņu un citu grupu integrāciju vietējā līmenī.

Pasākumu Kā atvērt Rīgu?“ organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību “Radošās Idejas”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda atbalstu.

Zaļā Josta - Reklāma