Par valsts augstāko amatpersonu vakcināciju pret Covid-19 12.februārī

Turpinoties vakcinācijas procesam Latvijā, 11. februārī tika veikta to valsts augstāko amatpersonu brīvprātīga vakcinācija, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu. Nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja vakcinēties, ir stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā. 

12. februārītiks turpināta šo amatpersonu, kā arī bijušo valsts vadītāju vakcinācija.

Kā liecina socioloģiskās aptaujas – lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka valsts augstākajām amatpersonām jāparedz iespēja vakcinēties vakcinācijas procesa agrīnajā fāzē, lai rādītu piemēru pārējai sabiedrībai. Amatpersonu vienbalsīga gatavība vakcinēties līdz ar to ir uzticēšanās apliecinājums vakcīnu drošumam un efektivitātei, kā arī kalpos kā nozīmīgs pamudinājums iedzīvotājiem vakcinēties kopējas kolektīvās imunitātes iegūšanai. 

Vakcinēšanās augstākajām valsts amatpersonām tika uzsākta vienlaicīgi ar vakcinācijas procesa uzsākšanu sociālās aprūpes centros, izmantojot Astra Zenecavakcīnu, un tas notiek saskaņā ar Ministru kabineta 9. februāra lēmumu.

Vakcinācija norisināsies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā rīt, 12. februārī, no pulksten 11:00 – 13:00vakcīnu pret Covid-19 saņems:

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns

aizsardzības ministrs Artis Pabriks

iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens

ģenerālprokurorsJuris Stukāns

ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs

finanšu ministrs Jānis Reirs

kultūras ministrs Nauris Puntulis

labklājības ministre Ramona Petraviča

veselības ministrs Daniels Pavļuts

zemkopības ministrs Kaspars Gerhards

vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs

bijušaisValsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vakcinācijas laikā būs jāievēro visi valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi – 2m distances ievērošana, mutes un deguna aizsega pareiza lietošana. 15 minūtes pēc katras personas vakcinācijas būs iespēja īsi uzdot jautājumus. 

Iepriekš lūgums obligāti pieteikties uz šo augstāko amatpersonu vakcināciju līdz 11. februāra plkst. 9.00 uz e-pastiem (iekļaut abus):[email protected]un[email protected].

Lūgums ierasties 20-30 minūtes pirms notikuma, lai ieņemtu plānotās mediju vietas.Plānots, ka arī nākošajā dienā tiks nodrošināta iespēja sekot līdzi vakcinācijas procesam klātienē. Informācija sekos.

Vieta: Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, jaunais A korpuss, Pilsoņu iela 13, iebraukšana no Ventspils ielas.

Zaļā Josta - Reklāma