Par situāciju Saulkrastu novadā saistībā ar Covid – 19

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis 4. novembrī sasauca domes ārkārtas sēdi, lai risinātu situāciju un lemtu par nepieciešamo rīcību saistībā ar vīrusa izplatību Saulkrastu slimnīcā un Sociālās aprūpes mājā.

Sēdes sākumā domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka novadā kopumā situācija ir stabila, vīrusa izplatība konstatēta tikai Saulkrastu slimnīcas ēkas vienā korpusā, kurā atrodas slimnīcas telpas un Sociālā aprūpes māja. Šobrīd slēgts ir traumpunkts un dienas stacionāra telpas. Darbu turpina poliklīnika, kur vīrusa izplatība netika konstatēta. 

Sēdes laikā Saulkrastu slimnīcas vadītāja Santa Ancāne un Sociālās aprūpes mājas vadītāja Jogita Skujiņa informēja par aktuālo situāciju un darbu organizāciju. 

Vissmagākā situācija šobrīd ir Sociālās aprūpes mājā, kurā no šodien esošajiem 28 pacientiem – 22 konstatēts Covid – 19 pozitīvs un tikai 2 personāla darbiniekiem nav konstatēta saslimšana. Savukārt slimnīcas daļā no esošajiem 15 pacientiem Covid – 19 pozitīvs ir 11 pacientiem un 8 darbiniekiem. 

Tomēr pozitīvi, ka pacientu veselības stāvoklis ir stabils un možs, daļai klientu ir satraukums par apstākļu maiņu un ierobežojumiem doties ārā.

Nepieciešamais inventārs un dezinfekcijas līdzekļi šobrīd ir pietiekamā daudzumā, tuvākajās dienās būs nepieciešami vienreizējie spectērpi.

Gan Sociālās aprūpes mājai, gan Saulkrastu slimnīcai visvairāk šobrīd nepieciešams apkalpojošais personāls, tāpēc aicinām atsaukties cilvēkus ar elementārām aprūpes prasmēm, kuri būtu gatavi jau šodien nākt palīgā aprūpēt esošos klientus, īslaicīgi stājoties darba attiecībās, informēja N. Līcis. 

Nobeigumā priekšsēdētājs pateicās slimnīcas un Sociālās aprūpes mājas darbiniekiem un uzsvēra, ka šobrīd varam paļauties tikai uz saviem spēkiem un darbiniekiem. Krīzes situācijā ārkārtīgi svarīga ir visu iespējamo dienestu sadarbība un iesaiste, t.sk., piemēram,  Darba inspekcijai piedāvāt risinājumu saistībā ar darbinieku atalgojumu, pārsniedzot Darba likumā noteikto virsstundu skaitu. Saprotam, ka iesaistītās valsts institūcijas ir pārslogotas, tomēr pašvaldība vēlas nekavējošu, precīzu aktuālo informāciju no SPKC, lai varētu atbilstoši rīkoties.

Zaļā Josta - Reklāma