Par Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēts Mārtiņš Staķis

Rīgas domes deputāti piektdien, 2. oktobrī, aizklātā balsošanā par jauno Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēja “Attīstībai/Par!”, “PROGRESĪVIE” saraksta līderi Mārtiņu Staķi.

Par M. Staķa kandidatūru balsoja 46 deputāti, pret bija 11 deputāti.

Uzrunā pirms ievēlēšanas M. Staķis sacīja: “Priekšvēlēšanu laikā es aicināju visus rīdziniekus doties pie vēlēšanu urnām un balsot. Pat tad, ja gribējāt balsot par kādu citu. Arī tagad varu solīt, ka būšu visu rīdzinieku mērs. Man nebūs savējo un svešo, mēs visi dzīvojam mūsu pilsētā, esam Rīgas patrioti, un visi vēlamies, lai pilsēta būtu bagāta, dzīvošanai draudzīga un gatava palīdzētu tiem, kuriem tas ir nepieciešams.”

Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka Rīgas domes Pārmaiņu koalīciju veidojošie politiskie spēki šajās vēlēšanās startēja ar atšķirīgām programmām, bet jau no paša sākuma bijuši vienisprātis par to, ka Latvijas galvaspilsētā nepieciešamas pārmaiņas. “Tas nozīmē Rīgu, kurā vairs korupcija nav iespējama, un darbi tiek izdarīti kārtīgi. Pilsētu, kas dinamiski attīstas un piedāvā modernus risinājumus visās jomās – sākot ar investīciju piesaisti, turpinot ar satiksmes infrastruktūras plānošanu un beidzot ar bērnudārzu rindu mazināšanu. Mēs esam ievēlēti, jo no mums sagaida praktiskus darbus rīdzinieku labā.” – tā sacīja Staķis.

M. Staķis Latvijas Universitātē ieguvis augstāko izglītību Ekonomikas un biznesa vadībā, bijis 13. Saeimas deputāts un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs.

Zaļā Josta - Reklāma