Par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku ievēl Edvardu Ratnieku

Rīgas domes deputāti trešdien, 14. decembrī, par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja frakcijas “Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Latvijas Reģionu Apvienība” pārstāvi Edvardu Ratnieku.

Par E.Ratnieka ievēlēšanu vicemēra amatā balsoja 39 deputāti, pret bija četri.

E. Ratnieks ieguvis profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju Latvijas universitātē. Jaunievēlētais vicemērs savulaik bijis Latvijas Studentu apvienības prezidents un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes Sabiedriski konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, strādājis kā jurists dažādos amatos, bijis portāla galvenais redaktors un raidījuma vadītājs televīzijā. Pēdējo gadu laikā Zemkopības ministrijā vadījis Zinātnes padomi un strādājis par ministra padomnieku izglītības un zinātnes jautājumos. E.Ratnieks jau iepriekš guvis pieredzi pašvaldības darbā, strādājot Rīgas domē kā darbinieks, taču no šā gada novembra ir domes deputāts.

Rīgas domes priekšsēdētājam ir trīs vietnieki. Līdz šim vienu no vietnieku amatiem ieņēma frakcijas “Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” pārstāvis Edvards Smiltēns, kurš šoruden tika ievēlēts Saeimā, tāpēc domei bija jālemj par jauna vicemēra ievēlēšanu.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Zaļā Josta - Reklāma