Par Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājas vietniekiem ievēlē Panteļejevu un Klotiņu

Pirmdien, 12.oktobrī, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē par komitejas priekšsēdētājas vietniekiem ievēlēja deputāti Justīni Panteļejevu un  deputātu Jurģi Klotiņu.

“Par” abiem kandidātiem balsoja desmit deputāti, divi balsoja “pret” un divi atturējās.

Jau vēstīts, ka Pilsētas attīstības komitejas pirmajā sēdē par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Inese Andersone.

Pēc vietnieku ievēlēšanas deputāti iepazinās ar komitejas pārraudzībā esošā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta struktūru, paveiktajiem darbiem un nākotnes iecerēm.

Departamenta pārstāvji informēja gan par dažāda līmeņa plānošanas dokumentiem – stratēģijām, attīstības programmām, gan par to monitoringa sistēmu. Tāpat tika prezentēti telpiskās plānošanas dokumenti, piemēram, tika informēts par jaunā Rīgas teritorijas plānojuma tapšanas gaitu, sniegta arī informācija par nozīmīgākajiem lokālplānojumiem, stāstīts par izaicinājumiem saistībā ar “Rail Baltica” attīstību.

Deputāti arī iepazinās ar paveikto un plāniem investīciju piesaistē, uzņēmēju atbalsta programmām, topošajiem un jau realizācijas procesā esošajiem attīstības projektiem, piemēram, Mūkusalas promenādi, Skanstes teritorijas revitalizācju, Aldara parka pārbūvi, multimodālo satiksmes mezglu Torņakalnā u.c.

“Mūs gaida lieli izaicinājumi – gan saistībā ar gadsimta mēroga projektu realizāciju, gan plānošanas paradigmas maiņu. Lai to visu realizētu, jau tagad jādomā gan par kapacitātes palielināšanu, gan par ātrāku un koordinētāku sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm,” uzsvēra I. Andersone.

Zaļā Josta - Reklāma