Par atsevišķu amatpersonu vakcināciju lems tikai valdība; daļu skolotāju vakcinēs vienlaikus ar sešdesmitgadniekiem

Pēc Veselības ministrijas (VM) ierosinājuma valdība šodien lēma, ka turpmāk par atsevišķu konkrētu amatpersonu vakcinēšanu nacionālās drošības interesēs un valsts varas darba nodrošināšanai atklātās sēdēs atbilstoši apstiprinātam sarakstam lems Ministru kabinets.

Tāpat valdības sēdē nolemts vakcinējamo personu grupu secību precizēt, nosakot, ka 4. grupā vienlaikus ar senioriem 60 līdz 69 gadu vecumā vakcinēs pirmsskolas izglītības iestāžu, speciālo un citu izglītības iestāžu pedagogus un darbiniekus, kas strādā klātienē un nonāk ciešā kontaktā ar bērniem.

Par dažādās nozarēs strādājošo cilvēku vakcinācijas prioritātēm (5. un 7. grupā) uz nozaru ministriju priekšlikumu pamata arī lems Ministru kabinets, jo šādi lēmumi nevar būt VM kompetencē.

Vienlaikus valdība precizēja kārtību, kādā notiks prioritāro grupu vakcinēšana – ja kādā no grupām netiks sasniegts iepriekš plānotais pieprasījums, paralēli vakcinēt sāks nākamo grupu, dodot priekšroku tām profesijām, kas nodrošina darbu klātienē.

VM līdz šim un arī turpmāk sniegs atzinumu par vakcinācijas prioritātēm, balsoties uz pierādījumiem par vakcīnu iedarbīgumu uz nāves gadījumu skaita samazināšanu riska grupās (pēc vecuma un medicīniskām indikācijām).

Zaļā Josta - Reklāma