Paplašināts dīkstāves atbalsts patentmaksātājiem

Lai atbalsta pasākumi Covid-19 krīzes periodā sasniegtu vēl plašāku krīzē cietušo iedzīvotāju loku, Ministru kabinets ir paplašinājis dīkstāves atbalstu patentmaksātājiem. Saskaņā ar grozījumiem turpmāk dīkstāves atbalsts pieejams arī tiem patentmaksātājiem, kuriem patents bijis spēkā vismaz trīs mēnešus pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas (pirms 2020.gada 9.novembra), tātad sākot no 2020. gada 9. augusta.

Līdz šim atbalsts bija pieejams tiem patentmaksātājiem, kam spēkā esošs patents bija vismaz sešus mēnešus pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Dīkstāves atbalstu var lūgt, ja ieņēmumi mēnesī, par kuru tiek lūgts atbalsts, salīdzinot ar vidējiem ieņēmumiem 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī, ir samazinājušies vismaz par 20 %. Ja kādā no šiem mēnešiem cilvēks faktiski nav veicis saimniecisko darbību un ieņēmumu nav bijis, šis mēnesis vidējo ieņēmumu aprēķinā nav jāiekļauj.

Patentmaksas maksātājam pieejams fiksēts atbalsts par dīkstāvi 500 eiro apmērā par pilnu mēnesi. Tas pieejams, ja atbalsta periodā ir spēkā esošs patents vai ja patents bijis spēkā vismaz trīs mēnešus pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Atbalsts par dīkstāvi ir pieejams līdz 2021. gada 30. jūnijam un pieteikties tam varēs līdz 2021. gada 15. jūlijam, bet ne ilgāk, kamēr būs spēkā noteikti saimnieciskās darbības ierobežojumi, kas saistīti ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem COVID19 infekcijas ierobežošanai.

Pieteikumu iesniedz, aizpildot iesnieguma formu VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

Atbalstam par attiecīgo mēnesi var pieteikties līdz nākamā mēneša 15. datumam. Attiecīgi atbalstam par janvāri – līdz 15. februārim, par februāri – līdz 15.martam utt. Atbalstam par jūniju varēs pieteikties līdz 2021. gada 15.jūlijam.

Papildus dīkstāves atbalstam VSAA piešķirs arī piemaksu 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem, par kuru cilvēkam tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”. Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja zvana laikā pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Zaļā Josta - Reklāma