Noslēgušies labiekārtošanas darbi 12 Rīgas centra ielu posmos

Oktobra vidū Rīgā noslēgušies pilsētas centra ielu labiekārtošanas darbi. Kopumā labiekārtojuma elementi ir uzstādīti 12 ielu posmos. Darbi tika uzsākti pavasarī, iestādot 57 kokus, un turpinājās visas vasaras garumā. Uzstādot dažādus labiekārtojuma elementus, pilsētas vide ir padarīta patīkamāka tās iedzīvotājiem un viesiem. 

Labiekārtojot pilsētas ielas, paralēli elementu uzstādīšanai, tika veikta arī ielu apzaļumošana un koku apdobju atjaunošana. Kopumā ir iestādīti 57 koki, visvairāk – 26 koki – Aleksandra Čaka ielas posmā no Pērnavas ielas līdz Ērgļu ielai, un 20 koki Elizabetes ielas posmā no Eksporta ielas līdz Brīvības bulvārim. Tāpat A. Čaka ielā gar Barona kvartālu un sadalošajā joslā, posmā no Ērgļu ielas līdz Tallinas ielai, iesētas puķu pļavas. Arī visvairāk puķu kastu un velosipēda statīvu ir uzstādīti A. Čaka ielā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis norāda: “Šogad, veicot ielu labiekārtošanu, ir uzstādīti 60 dažāda veida soli, 225 velosipēda statīvi un 56 atkritumu urnas. Tāpat ir veikta ielu apzaļumošana –iestādot 57 kokus un vairākus košumkrūmus, kā arī uzstādot 145 puķu kastes. Šie uzlabojumi ne tikai padarīs pilsētu vizuāli pievilcīgāku, bet arī draudzīgāku cilvēkiem. Īpaši soliņi ir vieta, kur apsēsties un atvilkt elpu gan senioriem, gan jaunajiem vecākiem ar bērniem. Pilsētvides labiekārtošana un infrastruktūras sakārtošana turpināsies arī nākamajā sezonā.”

Labiekārtošana veikta Brīvības ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam; Dzirnavu ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Gogoļa ielai; Kalpaka bulvāra posmā no Brīvības bulvāra līdz K. Valdemāra ielai; Aleksandra Čaka, Merķeļa, Stabu, Lenču un Ganu ielā. Tāpat labiekārtoti divi Elizabetes ielas posmi – no Eksporta ielas līdz Brīvības bulvārim un no Satekles ielas līdz Brīvības bulvārim. Savukārt K. Valdemāra ielā labiekārtoti trīs posmi –no Zirņu līdz Laktas ielai; no Bruņinieku līdz Zirņu ielai un no Kronvalda bulvāra līdz Bruņinieku ielai.

Informāciju sagatavoja: Lelde Rudzika, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma