Noslēgts līgums par tautas nama “Gaisma” pārbūvi


   Ventspils novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA “Telms” par Ugāles tautas nama “Gaisma” pārbūvi. Līgums vienā iepirkumā paredz tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus. 

Deviņi mēneši atvēlēti projektēšanai, divi mēneši – ekspertīzei, kuras gaitā projektētājiem var rasties jauni uzdevumi. Savukārt pārbūvei paredzēts gads. Līdz ar to, ja darbi veiksies raiti, 2022. gada augustā varētu notikt pārbūvētā tautas nama atklāšana. 

Pirms diviem gadiem, atgādina Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, ēkā konstatēja iesprāgušu nesošo koka konstrukciju. Par to tika ziņots Valsts būvniecības kontroles birojam, un speciālisti ieteica tautas namā nostiprināt dažas konstrukcijas, vienlaikus norādot, ka šādā stāvoklī esošu ēku nevar izmantot. “Toreiz izstrādājām priekšprojektu, lai saprastu, kā rīkoties šādā situācijā, secinot, ka viens tautas nama korpuss, proti, zāle, prasa mazākus ieguldījumus – ir jānostiprina esošās konstrukcijas –, savukārt pārējā ēkas daļā nepieciešams nomainīt koka konstrukcijas. Ir aplēsts, ka projektēšana kopā ar būvniecību izmaksās 469 000 eiro. Remontējot vecas ēkas, protams, darba gaitā bieži vien parādās vēl kāda problēma, tāpēc, iespējams, minētā summa varētu palielināties,” norāda Aivars Mucenieks. 

Tautas namam “Gaisma” ir sena vēsture. Tas izbūvēts bijušajā krogā un atvērts 1930. gada 26. janvārī. Par ēkas celtniecību gādāja pagasta pašvaldība, darbi izmaksāja 11 540 latu, savukārt inventārs – 1000 latu. Stadulu izbūvēja par zāli, kurā iekārtoja ērtu skatuvi un aktieru telpas, balkons bija paredzēts 80 personām. Zālē bija 400 sēdvietu, bet kopā ar stāvvietām telpā varēja pulcēties 700 apmeklētāju. 

Zaļā Josta - Reklāma