Noslēdzies projekts “Draudzīgie kaimiņi 2022”

SIA “Husqvarna Latvija” projekta “Draudzīgie kaimiņi 2022” balsošanas rezultātā uzvaru guva kaimiņu kopiena no ciemata “Vācu kalni”, Salaspils novadā. Lai sveiktu uzvarētājus, tika rīkoti svētki, kur kaimiņiem un SIA “Husqvarna Latvija” pārstāvjiem bija iespēja satikties, pārrunāt vasaras piedzīvojumus un, protams, notika arī goda plāksnes svinīgā pasniegšana.

Svētku pasākuma laikā bērniem vislabāk patika gardais Skrīveru mājas saldējums, savukārt pieaugušie ar prieku izmēģināja jauno, kluso akumulatora raideru un dalījās pieredzē darbā ar Husqvarna tehniku, stāstīja par piedzīvotiem kurioziem un iegūtajām atziņām.

Kaimiņš Ģirts stāsta: “Šis projekts mums ir sniedzis vēl vienu labu iespēju visiem šeit satikties. Un šoreiz ne tikai basketbolu uzspēlēt, bet arī saldējumu uzēst un parunāt par dārza tehniku. Es teiktu, ka katra kopīga ideja vai sacensība, vai mērķis saliedē. Un arī šis projekts nebija izņēmums – mēs visi gan kopīgi izmantojām tehniku, gan balsojām – un nu mēs visi esam kļuvuši par vēl stiprāku komandu.”

Armands Šatrovskis, Husqvarna tirdzniecības pārstāvis, teic: “Šī projekta mērķis noteikti ir saliedēt jau esošos kaimiņus vēl vairāk nekā tas ir bijis līdz tam. Es ticu, ka šie akumulatora instrumenti no Husqvarna ir bijis ļoti labs iemesls un veids, kā to izdarīt. Jo projekta ideja paredz kaimiņiem savā starpā vienoties par dažādiem jautājumiem, piemēram, kur, kā un kas ar to instrumentu strādās, un tas, protams, veicina komunikāciju kaimiņu starpā. Un es teiktu, ka akumulatora instrumenti šādām kopienām kā “Vācu kalni”, kur privātmājas ir salīdzinoši ļoti tuvu viena otrai, ir ērtākais variants, jo visi dārza darbi ir paveicami viegli un arī klusi, netraucējot savu kaimiņu atpūtu.”

Turklāt ciematā “Vācu kalni” ir ne tikai privātmājas, bet arī daudzdzīvokļu mājas ar savu zaļo zonu, kuru nepieciešams uzturēt sakoptu, līdz ar to šāds dārza tehnikas instrumentu skapis ir ļoti ērts, jo dzīvokļu īpašniekiem nav nepieciešams uztraukties par darbarīku uzglabāšanu, bet tie ir pieejami, kad vien nepieciešams. 

Mārtiņš no “Vācu kalniem” ar smaidu atminas, kā akumulatora tehnika veicināja pozitīvu sacensību kaimiņu starpā: “Tā kā šovasar krūmgrieži un cita tehnika bija pieejama visiem, tad sākās tāda interesanta stafete – viens kaimiņš sakopa gravas gabalu gar savu dārzu, nākamais kaimiņš, protams, vēlējās turēties līdzi un sakopa arī savu daļu, un tā tālāk, jo neviens nevēlējās palikt iepakaļ citam kaimiņam. Un rezultātā mūsu upmala vēl nekad nebija bijusi tik sakopta kā šosezon!”

Mārtiņš turpina: “Es vēlos pateikt  paldies visiem mūsu kaimiņiem, kuri aktīvi iesaistījās šajā projektā! Šodien man ir liels prieks redzēt visus ciemata iedzīvotājus šeit, kad svinam mūsu kopīgi izcīnīto uzvaru. Aicinu arī citus, ja tāda iespēja nākamgad būs, piedalieties! Tas ir to vērts – gan izmēģināt tehniku, gan arī saliedēties savā starpā.”

Lielu dalību projekta koordinēšanā ņēma arī SIA “Husqvarna Latvija” pārstāvis Jānis Baltmanis, kurš par projekta norisi stāsta ar lielu gandarījumu: “Mums bija patiess prieks par saņemtajiem pieteikumiem dalībai šajā projektā. Bija lieliski redzēt, cik daudz Latvijā ir draudzīgu kaimiņu, kuri ir atvērti piedzīvojumiem, ar prieku strādā kopā, kopj savu apkārtni, palīdz viens otram un veido un uztur sirsnīgas kaimiņattiecības!”

Zaļā Josta - Reklāma