Muitas amatpersonas kravas transportlīdzekļos atklāj 338 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilciena un automašīnu kontroli, novērsa 338 640 cigarešu (16 932 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar šķeldas kravu, automašīnas kabīnē un piekabes grīdā.  

Veicot kontroles pasākumus 14. un 15. janvārī, VID Muitas pārvaldes amatpersonas atklāja, ka kravas vilcienā, kas caur Indras muitas kontroles punktu (MKP) iebrauca Latvijā no Baltkrievijas, ir noslēptas cigaretes. Izvērtējot skenēšanas attēlus, muitas riska analīzes eksperti secināja, ka vairākos vagonos ar šķeldas kravu, iespējams, atrodas nedeklarētas preces, tādēļ nepieciešams veikt šo vagonu padziļinātu kontroli. Tā tika veikta Daugavpils preču stacijas MKP. Atrokot šķeldu, muitnieki trīs vagonos konstatēja iepakojumus ar cigaretēm. Šķeldas atrakšanā muitai palīdzēja arī SIA “LDZ CARGO” darbinieki. Kontroles rezultātā tika izņemtas 280 000 cigaretes “Premjer” un “NZ” (14 000 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Savukārt, Pāternieku MKP amatpersonas 14. janvārī no muitas kontroles paslēptas cigaretes atklāja kādā kravas automašīnā, kas iebrauca no Baltkrievijas. Transportlīdzekļa kabīnē zem vadītāja guļamvietas un citur bija noslēptas dažādu marku – “Marlboro”, “Winston”, “Camel”, “Qeen” u.c. – cigaretes, kā arī karsējamā tabaka. Transportlīdzekļa vadītājs bija mēģinājis nelegāli ievest Latvijā 9080 cigaretes (454 paciņas) un 159 gramus karsējamās tabakas.  

12. janvārī Silenes MKP muitas amatpersonas, veicot kravas automašīnas padziļināto kontroli, atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija noslēptas piekabes grīdā zem kravas. Kontroles rezultātā piekabes konstrukcijā tika konstatētas nedeklarētas 49 560 cigaretes “NZ” (2478 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Zaļā Josta - Reklāma