Modes paziņojums: kāpēc televīzijas zvaigznes modes nedēļā spīd spožāk nekā modeles

Pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās vīriešu modes nedēļa, kas faktiski ir tuvāk divām nedēļām. Jums varētu rūpēties. Jūs varētu nē. Vai arī jūs, iespējams, jau esat redzējuši Kailijas Dženeres, kas modes skatēs konsolē ar putuplasta lauvas galvu Parīzē, un nekavējoties izdzēsa Instagram. Jebkurā gadījumā es grasījos uzsākt šo jaunā izskata Fashion Statement numuru, paskaidrojot, kāpēc mēs rakstām par šīm izrādēm, jo, godīgi sakot, man bija tāds pats jautājums, pirms es par tiem rakstīju.

Bet tā vietā es runāšu par to, kādi viņi ir, jo tas ir jautājums, kas man tiek uzdots visvairāk. Jā, tās ir modes skates ar kāpnēm un gaisa kondicionētāju un ziņkārīgām uzkodām (ingvera šoti Givenchy, skotu olas Kenzo do). Bet visinteresantākā daļa – vismaz ārpasaulei – ir tas, kas tur ir. Modes nedēļa varētu būt par apģērbu, un podiums varētu būt tās sarkanais paklājs, bet pirmajā rindā mode satiekas ar populāro kultūru.

Bingo spēlēšana kopā ar filmas The White Lotus otrās sezonas dalībniekiem un Emīliju Parīzē bija īpaša uzmanība Milānā un Parīzē. No pirmā Adam DiMarco (Albijs) apmeklēja savu “pirmo skrejceļa šovu!!!” pie Prada; Simona Tabasko (Lucia) un Sabrina Impacciatore (Valentina) bija izstarojušas Dž.V.Andersonu, savukārt Vils Šārps (Ītans) un Teo Džeimss (Kamerons) bija attiecīgi Emporio Armani un Džordžo Armani. Tikmēr mēs redzējām Emīliju Parīzes Kamīlā Razatā (Kamila) Kenzo, Lūsienu Laviskontu (Alfijs), kurš valkā Luisa Vuitona svārkus, un Polu Formanu (Nikola) uzmundrināja pašu karsto šefpavāru Lūkasu Bravo, kurš pat modelēja šovā.

Lietas izskatījās diezgan vienmērīgas, līdz Šārps atkal parādījās Loewe, un kāds redaktors ieraudzīja Leo Woodall (Džeks) uz Eurostar. Baltais lotoss ir labāks šovs no abiem. Un, ja runa ir par sartoriālo sasniedzamību, tas, protams, arī uzvarēja. Mēs varam tikai cerēt, ka Dženifera Kūlidža pieliks savu ieguldījumu nākamā mēneša sieviešu šovos…

Ir vērts paturēt prātā, ka viņi reti sēž žurnālistus blakus slavenībām izstādēs. Parasti mēs tos varam redzēt, bet nevaram pieskarties, jo celiņam ir sava Stīgiskā loma, kas mūs nošķir. Lai gan Pradā viņi parasti vienkārši pieslēdz prožektoru aiz sēdekļiem, lai jūs būtu akls ilgi, pirms varat nozagt skatienu.

Starp citu, visvairāk redzētais viesis bija režisors Luka Guadagnino, kurš Milānā nemanot ieslīdēja gandrīz katrā izrādē un pat devās uz Parīzi skatīties Loewe. Viņa interese par modi nebūs jaunums ikvienam, kas ir redzējis viņa filmas. Paskatieties uz 80. gadu vidus mikrošortiem Call Me By Your Name vai Sūzijas apdrukāto kleitu Suspiria, ko iedvesmojuši Luīzes Buržuā zīmējumi. Acīmredzot Guadagnino vairāk aizraujas ar vadošajām tendencēm, nevis ar laikmetīgu kostīmu veidošanu, un, kad es runāju ar viņu pēc Prada izrādes, viņš man teica, ka viņa mīļākie izskati nav lielie mēteļi, bet gan zamšādas vīriešu kleitas. Vēlāk es pamanīju viņu vakariņojam kopā ar Loewe dizaineri Džonatanu Andersonu. Tas viss nozīmē, ka Oskaru pasniegšanas ceremonijā mēs varam sagaidīt Timotiju Šalametu kleitā un dažas varžu kauliņas.

Dažreiz slavenības uzstāšanās ir līgumiska, jo zvaigznes ir zīmola vēstneši. Pieaugošā K-pop mūzikas izplatība, piemēram, Taeyang pie Givenchy, Jimin pie Dior un BTS’s Suga pie Valentino, ir veidota tā, lai man liktu justies vecam vai parādītu Austrumāzijas tirgus fiskālo pievilcību. Man tas tikai padara to saspringtāku, lai nokļūtu savā vietā. (Pūļi ārpus Dioras bija pilnīgi neprātīgi.)

Salīdzinot ar sieviešu šoviem, vīriešu priekšējā rinda parasti ir patīkami liesa: Vogue titānu Annas Vintūras un Edvarda Eninfula nebija. Vienīgās izrādes, ko Bekhemi apmeklēja, bija Riks Ouens un Diors. Tas viss mēdz padarīt slavenību novērojumus vēl sulīgākus. Mana vienīgā patiesā problēma ir brīdinājuma trūkums par spoileri, kad slavenības valkā drēbes, kuras mēs drīz redzēsim uz podiuma. Skatīt: Kailija Dženere un lauva viņas drēbju skapī.

Attiecībā uz etiķetēm tas attiecas arī uz halo efektu — priekšējā rindā novietojiet pareizās sejas, un atzīmes Patīk sekos. Bet mums pārējiem tā ir tikai zīme, ka mums ir taisnība, uzskatot, ka šī lieta ir interesanta. Neuztraucieties, kāpēc mēs apskatām modes nedēļu. Paldies, ka izlasījāt!

Madonna in 1990, Prada’s spring 2023 ready-to-wear collection, and Kylie Jenner at Paris fashion week.Composite: Shutterstock; Getty
Zaļā Josta - Reklāma