Mājas karantīna noteikta visai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādei “Ligzdiņa”

Pēc konstatētām pozitīvām Covid-19 analīzēm iestādes darbiniekam, mājas karantīna noteikta visām Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Ligzdiņa” 10 grupām. Pirmsskola savu darbu klātienē plāno atsākt 18. decembrī. 

Pirmsskolas audzēkņu vecāki tiek informēti par situāciju iestādē un turpmāko darba režīmu. Pirmsskolas audzēkņu, kuri nebija kontaktā ar Covid-19 pozitīvām personām 2020.gada 1.,2.,3.decembrī, vecāki tiks informēti par vienreizējo slimības palīdzības pabalsta saņemšanas iespēju.

Pēc Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta šobrīd rīcībā esošās informācijas, Covid-19 vīrusa skartas ir 69 izglītības iestādes, no tām 33 skolas, 30 pirmsskolas un sešas interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādes. Saslimuši 34 audzēkņi, 27 pedagogi, 14 tehniskie darbinieki un trīs administrācijas pārstāvji. 37 gadījumos saslimušais ir radinieks, bet 51 gadījumā šonedēļ beidzas noteiktā karantīna. 

Šobrīd pilnībā attālināts mācību process notiek četrās skolās – Rīgas 45.vidusskolā, Rīgas Ķengaraga vidusskolā, Rīgas Purvciema vidusskolā un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā.

Mājas karantīna noteikta jau minētajai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādei “Ligzdiņa” un Rīgas 233.pirmsskolas izglītības iestādei.

Zaļā Josta - Reklāma