Mainīs zonējumu autostāvvietām 11.novembra krastmalas bruģētajos posmos

Plānots mainīt zonējumu autostāvvietām 11.novembra krastmalas bruģētajos posmos.

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti, pirmdien, 2.novembrī, sprieda par priekšlikumu atjaunot B zonas autostāvvietas 11.novembra krastmalas bruģētajos posmos.

No šā gada 1. oktobra stājušās spēkā izmaiņas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas noteikumos. Tās paredz zonas maiņu no B uz R zonu 11.novembra krastmalā bruģētajos ielas posmos no Jaunielas līdz Bīskapa gātei un no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei.

“Patlaban pašvaldībai visos veidos ir jānāk pretim iedzīvotājiem, kuri ir nonākuši grūtībās “Covid-19” dēļ. Pāreja no B zonas uz R zonu ir pārāk strauja, tāpēc Satiksmes departamentam ir uzdots izvērtēt zonējumu šajos ielas posmos, apsverot visus iespējamos scenārijus. Ir saņemti priekšlikumi gan par A, gan par B zonas izveidi,” skaidroja komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks, piebilstot, ka uz nākamo komitejas sēdi tiks sagatavots lēmumprojekts par attiecīgo noteikumu maiņu.

R zonā autovadītājiem pirmā stunda stāvvietā maksā piecus eiro, bet katra nākamā stunda maksā astoņus eiro. Savukārt B zonā pirmā stunda izmaksā divus eiro, katra nākamā stunda 2,5 eiro.

Zaļā Josta - Reklāma