Maestro Raimonda Paula jubilejas koncerts – tiešraide no koncertzāles “Dzintari”

Otrdien, 12. janvārī, Dzintaru koncertzālē notiks svētku koncerts par godu maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas dienai. Ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, maestro jubilejas koncerts būs pieejams bez maksas vietnē ReTV plkst.21 : 25.

Koncertā piedalīsies mūziķi, ar kuriem Raimondai Paulai jau daudzus gadus ir īpaša muzikāla draudzība. Maestro pavadījumā uz skatuves kāps dziedātāji Dinara Rudane un Ance Krause, nepārspējamais Intars Busulis, daudzpusīgais Daumants Kalniņš, pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, vokālā grupa Framest un Latvijas radio bigbends . Ar katru no tiem maestro ierakstīja dažādas koncertprogrammas un mūzikas albumus. Koncerts būs lieliska iespēja redzēt viņu kopīgo projektu labākos mirkļus.

Raimonds Pauls ir izcila Latvijas kultūras figūra, viņa melodijas ir populāras tālu aiz Latvijas robežām. Garās skatuves karjeras laikā R. Pauls sniedza koncertus ar leģendāriem māksliniekiem un estrādes zvaigznēm, kuru balsīm viņš radīja darbus, kas kļuvuši par Latvijas muzikālā mantojuma klasiku. Sadarbība ar dažādu paaudžu izpildītājiem vienmēr ir bijusi viena no svarīgākajām R. Paula radošajām izpausmēm . Viņš iepazīstināja plašu sabiedrību ar daudziem talantīgiem māksliniekiem.

Šajā jubilejas koncertā Latvijas dziedātāji izpildīs dažādu mākslas periodu skaņdarbus un R. Paula koncertprogrammas . D. Rudane un A. Krause ir spilgti izpildītāji ar spēcīgu balsi, maestro vienmēr ir ļoti novērtējis viņu talantu. Nav noslēpums, ka tieši R. Pauls Cabaret šovā pamanīja 27 gadus veco I. Busuli un piedāvāja piedalīties konkursā Jaunais vilnis, kas izraisīja izpildītāja popularitāti. Pagājušajā vasarā maestro pasniedza īpašu koncertprogrammu arpasaulslaveno operas tenoru A.Antonenko, un tika atskaņoti daudzi neaizmirstami koncerti un pirmatskaņojumi kopā ar D.Kalniņu un vokālo grupu Framest . Dziedātājus uz skatuves pavadīs uzticams R. Paula partneris – Latvijas Radio bigbends, kuru patronē pats maestro.

Dzirdēsim populārās maestro dziesmas pēc Jāņa Pētera vārdiem, kurās savijas romantiskā pasaules izjūta, mīlestība uz dzimteni un viegla nostalģija, kā arī dziesmas Guntara Raksa pantiem – krāšņas poētiskas pērles. Uzliesmojoši latviešu tautas dziesmu aranžējumi piepildīs enerģiju, un džeza skaņas un Paula unikālā spēle tiks atklāta izteiksmīgās svītas Meln ā s kr ā sas (melnās krāsas) un cikla Iespaidi (Iespaidi) fragmentos . Jubilejas koncertā skanēs arī emocionālas balādes Imanta Ziedoņa un Jevgeņija Jevtušenko vārdiem.

Zaļā Josta - Reklāma