M.Staķis: Rīgas zoodārzam jākļūst par vienu no Rīgas vizītkartēm arī ārvalstīs

SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” (RNZD) var kļūt par vienu no Rīgas vizītkartēm ne tikai Latvijas iedzīvotājiem, bet arī ārvalstu tūristiem. Tāpat svarīga skaidra plāna izstrāde, lai ar saturu piepildītu šogad apstiprinātos stratēģiskos mērķus.

Tā, tiekoties ar RNZD vadību, otrdien, 6.jūlijā, uzsvēra Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Zooloģisko dārzu apmeklēja Rīgas mērs un Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, kuri tikās ar RNZD personālu un valdes locekļiem Jāni Rudzīti un Anitu Bilzēnu.

“Ir svarīgi, lai ikvienai kapitālsabiedrībai būtu pilnīgi skaidra tās nākotnes attīstības vīzija, un arī izpratne par konkrētiem soļiem, lai šo vīziju sasniegtu. Ja šāds plāns ir, tad jautājumi par atbilstošu finansējumu vienmēr būs atrisināmi. Vienlaikus sagaidu arī radošus veidus, kā piesaistīt papildu finansējumu kapitālsabiedrībai – tai skaitā arī izmantojot Eiropas Savienības līdzekļus. Ar kapitālsabiedrības vadību bijām vienisprātis par to, ka zooloģiskajam dārzam jākļūst par vienu no pilsētas vizītkartēm, ko atpazīst ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu iedzīvotāji. Kad atkal aktivizēsies starptautiskais tūrisms, Rīgas zoodārzam ir iespēja palielināt apmeklētāju skaitu par vairākiem desmitiem procentu. Tāpēc nepieciešama arī aktīvāka pašvaldības un kapitālsabiedrības sadarbība, popularizējot zoodārzu,” sacīja M. Staķis.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza mērķis apstiprināts domes Mājokļu un vides komitejā. Tas paredz uzturēt vienīgo nacionālo zooloģisko dārzu, izglītot sabiedrību par Latvijas un pasaules faunu un tās aizsardzību, ar kvalitatīvas atpūtas piedāvājumu veicināt veselīgu dzīvesveidu un tūrismu, veikt pētniecību un sniegt ieguldījumu reto un izzūdošo sugu saglabāšanās vienlaikus nodrošinot augstu labturību zooloģiskā dārza dzīvniekiem.

Līdz 2021. gada beigām ir jāaktualizē vidēja termiņa stratēģijas visās kapitālsabiedrībās, pārskatot un uzstādot jaunus finanšu un nefinanšu mērķus.

Zaļā Josta - Reklāma