Līvu laukumā atklāta fotoizstāde par Kazahstānas galvaspilsētu Nursultanu

06.07.2021 Līvu laukumā atklāj Rīgas pašvaldības un Kazahstānas vēstniecības rīkoto fotoizstādi "Nursultana – Rīga", kas Līvu laukumā būs skatāma līdz 18. jūlijam. Atklāšanā piedalīsies Kazahstānas vēstniecības pārstāvji, uzrunu teiks ārkārtējais un pilnvarotais Kazahstānas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Timurs Primbetovs

Otrdien, 6. jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un pilnvarotais Kazahstānas Republikas vēstnieks Latvijā Timurs Primbetovs Līvu laukumā atklāja fotoizstādi par Kazahstānas galvaspilsētu Nursultanu.

Fotoizstāde ir Kazahstānas Republikas vēstniecības, Rīgas domes un Nursultanas Akimata (pilsētas administrācijas) kopīgs projekts, kas veltīts 15. gadadienai kopš tiešo draudzīgo saišu nodibināšanai starp Kazahstānas un Latvijas galvaspilsētām, kā arī Kazahstānas Republikas Neatkarības 30. gadadienai.

Izstādes fotogrāfijās var apskatīt pazīstamos Kazahstānas galvaspilsētas arhitektūras objektus kas kļuvuši par pilsētas vizītkartēm: monuments “Bajterek”, triumfa arka “Mangilik El” (Mūžīgā valsts), Miera un piekrišanas pils, Valsts operas un baleta teātris “Astana-Opera”, Kazahstānas EXPO-2017 paviljons un Zinātnes muzejs “Nur Elem” (Mirdzošā pasaule), strūklaku komplekss pilsētas Zaļajā bulvārī, pilsētas krastmala, tirdzniecības un izklaides centrs “Khan Shatyr”.

Nursultana šodien ir viena no visstraujāk augošajām megapolēm visā Eirāzijas telpā. Pilsēta aktīvi attīstās un pārliecināti raugās nākotnē, saudzīgi glabā pagātnes tradīcijas un īsteno visdrosmīgākās un inovatīvākās idejas.

Izstāde būs skatāma līdz 18. jūlijam.

Zaļā Josta - Reklāma